Heikki Lepän muistoa kunnioittaen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Heikki Lepän muistoa kunnioittaen

Heikki Leppä Vantaan herättäjäjuhlilla heinäkuussa 2016.

Viikonloppuna meidät saavutti pysäyttävä suru-uutinen: Tikkurilan seurakunnan kappalainen Heikki Leppä oli menehtynyt sukellusonnettomuudessa.

Heikkiä on muisteltu monessa eri yhteydessä lämpimin ja kaipaavin ajatuksin. Heikki tuli myös monelle vantaankoskelaiselle tutuksi paitsi seurakuntayhteistyössä myös seuraliikkeen kautta. Heikki oli pitkäaikainen Itä-Vantaan paikallisosaston puheenjohtaja, Vantaan herättäjäjuhlien toinen pääsihteeri sekä armoitettu seurapuhuja ja saarnamies.

Tunsin Heikin jo yli kolmenkymmenen vuoden takaa opiskeluajoilta. Päällimmäisenä on mielikuva opiskelijasta, joka oli innokas keskustelija ja pontevasti haki terveempää luterilaista opetusta sekä professoreilta että kirkolta. Iän myötä teemat vaihtelivat, mutta into ja palavuus eivät sammuneet. Heikki osasi hienolla tavalla yhdistää yliopiston tieteellisyyttä ja arjen teologiaa. Ajamissaan asioissa hän oli vankkumaton, rehellinen ja pyrki aina perustelemaan sanottavansa punnittujen ajatusten avulla. Hänen puheitaan väritti huumori ja moni muistaa hänen veikeän hymynsä ja myhäilevän virnistyksen, kun hän esitti jonkin aivan erilaisen näkökulman puhuttuun asiaan.

Toisaalta Heikki oli idearikas käytännön teologi, joka oli monessa asiassa työtovereiden ja ystävien apuna. Hänen kädenjälkensä näkyy vieläkin paitsi Hääyön kaltaisissa tapahtumissa, myös pienoisgolfradoissa yhteisvastuun hyväksi ja hiekkalaatikossa, joka rakennettiin herättäjäjuhlien pienten kävijöiden iloksi.

Jäämme kaipaamaan seuraliikkeen kantavaa voimaa, iloista työtoveria, hyvää ystävää. Syvä osanotto Heikin lähiomaisille. Eilisen sunnuntain tekstiin liittyen:

”Elämän vesi huuhtoo kaiken sen mikä painaa ja kantaa kuolemankin rajan yli.”

Lepää rauhassa Heikki!

Hannu Pöntinen
Kirkkoherra
Herättäjäjuhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Herättäjä-Yhdistyksen Vantaankosken paikallisosaston puheenjohtaja

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi