Yhdessä maailmalla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Yhdessä maailmalla

Caprin saarella käytiin Anacaprin kylässä
Axel Munthen huvilalla.
Kuva Hannu Litola

Pietarinkirkko.

Kuva Hannu Litola

- Matka ylitti odotukset, totesivat monet Hengellisen Kuukauslehden lukijamatkalla Italiassa olleet matkalaiset.

Matkaohjelma sisälsi mm. häkellyttävän kauniin luonnon ihailua Sorrentossa, Caprilla ja Amalfissa sekä Rooman historiallisia kohteita.

- Vesuviuksen mahtava silhuetti oli vaikuttava. Voi vain kuvitella, millainen se on ollut ennen purkausta. Pompejin rauniot panivat miettimään, millainen katastrofi purkaus oli ollut.

Eräs matkalainen kertoi kokeneensa yhtenä päivänä viisi ihmettä, joiden sulatteluun hän arvioi menevän useamman talven. Rantatie Amalfiin jyrkkine mutkineen sai hänet miettimään, miten elämässäkään ei voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan.

- Voimakas yhteyden kokemus syntyi ekumeenisessa rukoushetkessä Trasteveren Santa Marian kirkossa Roomassa. Istuimme päivän kävelystä uupuneina ja sateessa kastuneet kengät märkinä yhdessä paikallisten ja muutamien turistien kanssa. Oli rauhoittavaa kuunnella urkumusiikkia ja rukouslaulua ja kokea yhteisöllisyys.

Pettymyksiäkin matkalla koettiin. Roomassa sade teki 50 hengen matkaseurueen kävelytaipaleesta haasteellisen. Colosseum ja Vatikaani olivat tungokseen asti täynnä, turvatarkastuksiin jouduttiin jonottamaan ja aikataulut venyivät.

 

Taitavat oppaat ja kokeneet matkanjohtajat Reijo Mattila ja Tuomo Ruuttunen saivat matkalaisilta kiitosta.

- Turvallisin mielin lähdimme matkaan tuntien matkanjohtajat ja heidän taitonsa. Oppaat olivat meille positiivinen yllätys.

- Matkanjohtajat Mattila ja Ruuttunen ovat jo muodostuneet meille matkan laatutakuuksi. Vastuun kantaminen ja asioihin paneutuminen vakuuttavat, ja työpari täydentää toistaan sopivasti.

Maaret-oppaan kertomukset bussimatkojen aikana avasivat uudella tavalla silmiä katoliseen kirkkoon ja paavi Franciscuksen karismaan. Myös tavallinen italialainen elämänmeno avautui Maaretin eloisilla kuvauksilla omasta perhepiiristään.

- Minusta Franciscus Assisilaisen ja paavi Franciscuksen tavassa on jotain samaa kuin körttihengessä parhaimmillaan, eli lämmöllä läsnäoloa Jumalaan luottaen, mietti eräs matkalainen.

 

Iltatilaisuuksissa Tuomo ja Reijo johdattelivat matkalaiset apostoli Paavalin jalanjäljissä Rooman tapahtumiin.

- Siionin virret olivat aina hyvä päätös matkapäivälle. Yhteiset iltahetket hioivat lämpimästi seuruetta entisestään yhteen. 

Hengellisen Kuukauslehden lukijamatkan leppoisaa ilmapiiriä eräs matkalainen kuvasi näin: - Körttimatkalla on porukassa helppo olla, koska ei tarvitse miettiä, mistä voi puhua, miten pukeutua jne. Turvallisuutta luo myös se, että voi luottaa siihen, että on hyväksytty ryhmän jäsenenä ja saa apua tarvitessaan. 

- Vain kiitosta on meillä sanottavana matkastamme. Saimme olla ja tuntea Jumalan läsnäolon rukouksin, siunauksin, lauluin ja puhein. Hieno matka, josta riittää ajattelemista ja muisteltavaa.

Johanna Sointula

 

 

Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka

Unkariin ja Itävaltaan

23.09.–28.09.2017

Ilmoittumiset matkanjohtajille:

Rovasti Reijo Mattila, Kuopio, puh. 040 864 9201,**@**

Rovasti Tuomo Ruuttunen, Kajaani, puh. 040 506 1386, **@**

Vastuullinen matkan järjestäjä: Toiviomatkat

Matkaohjelma: https://www.h-y.fi/2793-hengellisen-kuukauslehden-lukijamatka-2017

 

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi