Luukku 19, Arvi Malmivaara: Teille annetaan - te saatte!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Arvi Malmivaara: Teille annetaan - te saatte!

Arvi Malmivaaran kirjoitus vuoden 1947 Talvikynttilöissä.

Adventtikalenterin luukku 15.12.2016, Talvikynttilät 1947


Joulun evankeliumissa astuu uudestaan ja uudestaan eteemme Jumalan ilmoitus ihmislapselle, joka alhaalla kuoleman varjon maassa asuu, jumalallisesta lahjasta, mikä hänelle ylhäältä taivaasta annetaan. Sanansaattajia Ilmestyy ihmislasten koteihin ja muualle tuomaan viestiä, joka valaa iloa ja valoa ja hämmästystä ja uutta elämää heidän sydämeensä. —

Sakariaan luokse tuli Herran enkeli. Enkeli sanoi hänelle: vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan. Hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi ja monet iloitsevat hänen syntymisestään. Ja hän kääntää monta Israelin lapsista Herran, heidän Jumalansa tykö. — Sakarias ja Elisabet olivat hurskaita ihmisiä. He osasivat sydämellisesti iloita siitä, että jumalattomat ihmisraukat tekevät parannuksen elämässään ja kääntyvät Herran, heidän Jumalansa, tykö. Heidän ilonsa on sitäkin suurempi, kun heidän rakas lapsensa tulee saarnaamaan parannusta ja aikaansaamaan herätystä suruttomien keskuudessa.

Jumala lähetti enkeli Gabrielin neitsyeen tykö, jonka nimi oli Maria. Enkeli sanoi hänelle: Älä pelkää Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Davidin, hänen isänsä valtaistuimen. — Maria sanoi: Minun sieluni suuresti ylistää Herraa ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani — — — Maria oli Herran palvelijatar!

Niinä päivinä Maria nousi ja kulki kiiruusti vuorimaahan tervehtimään Elisabetia. Siellä nuo hurskaat naiset viettivät siunattuja hetkiä toistensa seurassa. Siellä keskusteltiin Jumalan suurista lahjoista, iloittiin yhdessä ja kiitettiin Jumalaa. He olivat saaneet paljon. Hämmästys oli vallannut heidät, sillä suuret näköalat avautuivat heidän silmiensä eteen. Mitä pohjattomia mahdollisuuksia sisältyykään enkelin ilmoitukseen ”hänen valtakunnallaan ei pidä loppua oleman”. Lienevät nuo hurskaat äidit nähneet hengessään senkin ajan, jolloin joulukynttilät valaisevat pohjolankin pitkää ja pimeää yötä ja Herran herättämän kansan seuratuvista kuuluu kuin kaikuna siitä ensimmäisestä ylistysvirrestä:

Jumalan luokse nouskoon kiitoksemme!
On seimeen kätkettynä aartehemme,
Se lahja, jonka armosta ne saavat,
Kuin uskossa vain sitä halajavat.

Enkeli sanoi heille: Älkää peljätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja. — Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa.

Näin tuona ihmeellisenä aikana hurskaat ihmiset saavat sanoman sanoman jälkeen Jumalan suurista lahjoista, joita he omiksensa saavat. Taivaaseen kuuluu ylistyksen ääni heidän majoistansa. Samat lupaukset välittää joulun evankeliumi meillekin. Jospa ne olisivat mieluisia, jospa osaisimme kiittää!

Kuule, meille kylmenneille
Jeesus avun tuonut on!
Kiitä, kiitä Herraa siitä,
Usko, vaikk' oot mahdoton!
Nyt on sulla,
Nyt on mulla
Joulujuhla verraton.

Iloitaan ystävät toivossa. Toivokin on Jumalan antama kallis lahja. Niinkuin Herra on suuria asioita kansansa lapsille ennen meidän aikojamme toimittanut, on Hän vieläkin voimallinen niitä tekemään. On Hänellä vielä hyviä enkeleitä lähetettävänä päästämään meidät kahleistamme. Tottapa sitten taivaan kirkkaudessa mekin osaamme iloita ja kiittää!
 

 

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi