Paratiisi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Paratiisi

”Mitä sinne paratiisiin kuuluu?”, tapaa yksi ystävämme kysyä, kohdatessamme milloin kirkon portailla, kaupan hyllyjen välissä tai lenkkipolulla. Kerron, kuinka kukat kukkivat, linnut laulavat ja saan nauttia olostani istuskelemalla vaikkapa hedelmäpuiden oksien alla, jossa kuuntelen veden solinaa. Joskus kerron pitempään, joskus kuvaan muutamalla sanalla olotilaani paratiisissa.

En tiedä, onko keskustelumme oikein vai väärin, mutta näin kuitenkin tapahtuu.

Me jokainen tiedämme, ettei elämä ole täällä paratiisimaista. Liian hyvinkin olemme oppineet sen tuntemaan. Usein polku on raskas kuljettavaksi ja riemulliset hetket ovat kaikonneet kauaksi sillä ”on paha, raskas, vaikea tää vaelluksen aika”, ja ”monet murheet maalliset vaivaavat painollansa, ja sairaudet, puutokset saa kantaa ruumiissansa.” ( Sv.155.) Tällainen elämä on tullut monelle tutuksi.

Mutta eikö sittenkin paratiisin ovi ole joskus raollaan, tai suorastaan auki? Ainakin tuntuu siltä. Olemmehan senkin kokeneet. Se hetki saattaa yllättää milloin vain, yksin tai yhdessä, minä vuoden aikana tahansa ja missä tahansa. Paratiisin näkee monta kertaa jossain kauneutta sisältävässä hetkessä. Ja siellä kuulee aivan selvästi Jumalan käyskentelevän, kuten raamatun ihmisetkin kuulivat. Meidän ei tarvitse pelätä, vaikka Jumala lähestyy meitä, sillä vain Hänen lähellään on meidän paikkamme. Se on silloinkin, kun tunnemme olevamme jossakin aivan muualla kuin paratiisissa.

Mutta - onko kokemuksemme paratiisin tuntoa, vai taivaan kosketusta? Monet ovat sanoneet tunteneensa taivaan kosketuksen herättäjäjuhlilla. Jo aikoinaan kulkiessani perheemme keskellä herättäjäjuhlakentälle, hulmahti taivas jo ensimmäisessä veisatussa Siionin virressä niin voimakkaana päällemme, että sitä oli pienen ihmisen vaikea kestää. Ja taivaan kosketuksessa oli hyvä palata juhlilta maatalon monien töiden ja kiireiden keskelle. Tämä sama taivaan kosketus tuntuu edelleen.

Jospa Jumalan läheisyys paratiisin tuntuna, tai taivaan kosketuksena saisi ympäröidä edes hetken verran meitä jokaista. Vaikka emme tunne mitään, Hän sittenkin on. Sen me tiedämme. Jumalan läheisyyteen me jokainen saamme jäädä.

Eeva Eerola

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi