Vantaan herättäjäjuhlat tavoittivat laajasti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaan herättäjäjuhlat tavoittivat laajasti

Herättäjäjuhlat palkitaan Vantaan seurakuntien Vuoden vapaaehtoistekona.

Vuoden 2016 herättäjäjuhlat järjestettiin Vantaan Myyrmäen urheilupuistossa ja sen lähialuilla. Herättäjä-Yhdistyksen, Vantaan seurakuntien ja Vantaan kaupungin yhteistyönä toteuttamien juhlien sisällöstä on saatu paljon kiitosta, ja juhla saavutti kävijämäärätavoitteensa. Juhlille saapui eri puolilta Suomea noin 34 000 juhlavierasta.

Juhlien vaikutus ja hengellinen anti ulottuivat Myyrmäen urheilupuistoa laajemmalle. Eri viestimien kautta tavoitettiin arvioilta yli kaksi miljoonaa henkilöä. Juhlien ulkomainonta tavoitti noin 1,2 miljoonaa ihmistä, sosiaalinen media ja nettisivut yhteensä noin 700 000 kontaktia, juhlavideota katsoi noin 60 000, televisiojumalanpalvelusta 165 000 henkeä, juhlien körttiradio kuului eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Eri medioitten kautta juhlista kerrottiin laajasti. Hyvä yhteistyö juhlajärjestelyissä toikin runsaasti positiivista julkisuutta Herättäjä-Yhdistykselle, Vantaan seurakunnille ja Vantaan kaupungille.

Juhlien toteutuksessa oli mukana laaja pääkaupunkiseudun yhteistyöverkosto ja yhteensä noin 1500 vapaaehtoista. Yksi hyvä esimerkki yhteistyön hedelmistä oli laajaa julkisuutta saanut juhlajuna, joka kuljetti noin 500 juhlavierasta Helsingistä Myyrmäkeen. Junan konduktööreinä toimivat piispa Irja Askola ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Pääkaupunkiseudun monikulttuurisuus ja juhlien teema Kahden maan kansalainen näkyivät sekä seurapuhujissa että muussa ohjelman toteutuksessa, toiminnassa ja vapaaehtoistyössä, johon osallistui myös maahanmuuttajia.

Juhlien taloudellinen järjestelytulos jäi tappiolliseksi

Herättäjäjuhlilla kerätyt kolehdit tuottivat 109 000 € ja ne käytetään kolehtikohteiden mukaisesti Herättäjä-Yhdistyksen nuoriso- ja opiskelijatyöhön, musiikkityöhön, kotimaantyöhön ja kansainväliseen työhön.

Juhlien taloudellinen järjestelytulos ei toteutunut odotetusti, vaan se on jäämässä arviolta noin 95 000 euroa tappiolle. Suurimpana rasitteena talouden tuloksessa ovat ennakoitua paljon pienemmät ravintolatuotot sekä ennakoitua suuremmat rakentamiskulut.

Yhteistyösopimusten mukaan järjestelytuloksen alijäämästä vastaa Herättäjä-Yhdistys, eikä siitä tule kulurasitetta Vantaan seurakunnille eikä kaupungille, joiden omat osuudet taloudessa toteutuivat suunnitellusti. Vantaan herättäjäjuhlille voi osoittaa tukea vielä vuoden loppuun asti.

Herättäjäjuhlien kiitosjuhlia vietetään 16.10. klo 10 Vantaan Myyrmäen kirkossa, Uomatie 1. Messun jälkeen on lounas ja seurat. Tapahtuma on kaikille avoin ja erityisesti mukaan toivotaan juhlilla olleita vapaaehtoisia, joita ilman juhlia ei olisi voitu järjestää. Kiitosjuhlassa palkitaan ensimmäistä kertaa Vantaan seurakuntien vuoden vapaaehtoisteko. Tänä vuonna palkinto annetaan Vantaan herättäjäjuhlien vapaaehtoistoiminnalle. Lisäksi palkitaan yksittäisenä vapaaehtoisena Tuulia Petäjäjärvi toiminnastaan Vantaan vastaanottokeskuksissa.
 

Juhlia koskeviin tiedusteluihin vastaavat
Simo Juntunen, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja
**@**, 050 3371535
 
Hannu Pöntinen, juhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Vantaankosken kirkkoherra
**@**, 050 310 7577
 
Iiris Lehtonen, juhlien kaupungin yhteyshenkilö, Vantaan kuntalaispalveluiden johtaja
**@**, 09 839 22767
 

 

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi