Siionin tyttäret - Naisen ääni körttiveisuussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siionin tyttäret - Naisen ääni körttiveisuussa

Levyllä eri ikäiset ja –ääniset naiset laulavat ja soittavat uudistettuja Siionin virsiä, jotka ovat naisten käsialaa. Levyn soinnissa klassinen kohtaa kansanmusiikin ja tuo siihen oman erityisen sointinsa.

Uudella levyllä eri-ikäiset ja -ääniset naiset laulavat ja soittavat uudistettuja Siionin virsiä, jotka ovat naisten käsialaa. Tällaista levyä ei ole aiemmin tehty.

Siionin virsien uudistuksen myötä Vantaan herättäjäjuhlille 2016 ilmestyi uutuuslevy Siionin tyttäret: Naisen ääni körttiveisuussa. Levyllä eri-ikäiset ja -ääniset naiset laulavat ja soittavat uudistettuja Siionin virsiä, jotka ovat naisten käsialaa.

Levyn soinnissa klassinen kohtaa kansanmusiikin ja tuo siihen oman erityisen sointinsa. Merkille pantavaa on, että pelkästään naisrunoilijoiden tekemiä virsiä ei ole aiemmin levytetty. Kuitenkin äidit, isoäidit ja muut naiset ovat niitä, jotka ovat veisanneet virret lasten ja lastenlasten mieliin ja sydämiin.

Virsien sovitukset on tehnyt pääosin Laura Airola, joka on soittanut eri kokoonpanoissa, mm. Mustarastas, Riku Niemi Orchestra ja Nojatuolikirkon orkesteri. Liisa Matveinen on sovittanut itse esittämänsä virret.

Laulajat ovat tunnettuja eri yhteyksistä: Katariina Airas ja Liisa Matveinen kuuluvat Suden aika –kansamusiikkiyhtyeeseen, Maija Karhinen-Ilo on esiintynyt Freija–yhtyeessä. Johanna Korhonen on tunnettu mm. Vox Silentii –lauluyhtyeestä. Venla Lankinen on vastikään aloittanut laulajan uransa yhdessä Jouko Mäki-Lohiluoman kanssa. Matti Laitinen on äänittänyt ja miksannut levyn, ja hänkin on soittanut mm. Värttinä-yhtyeessä. Lisäksi Laura Airola ja Katariina Airas ovat tehneet yhteistyötä Jaakko Löytyn 60-vuotisjuhlakiertueella. Jaakko Löytty on vahvasti vaikuttanut levyn toteutumiseen ja kirjoittanut levyn kansiesittelyn.

Tällä levyllä esitetyt virret ovat kaikki uudistettuja sanoituksia tai melodioita, joita halutaan tehdä tunnetuksi jo ennen kesän 2017 herättäjäjuhlilla käyttöön otettavaa uudistettua Siionin virsien kokoelmaa. Tulevaa kokoelmaa on työstetty jo 1990-luvun lopulta lähtien mm. keräämällä uusia virsiä tuorein sanoin ja sävelin.

Uudistetussa kokoelmassa virret tullaan järjestämään sisällöllisesti eri tavoin kuin vielä käytössä olevassa, mutta levyn julkaisuajankohtana virsien tuleva numerointi ei ole vielä tiedossa. Siksi levytettyjen virsien numerointi viittaa 1972 käyttöön otetun kirjan virsiin.

 

HYCD-034
Eri esittäjiä: Katariina Airas, Maija Karhinen-Ilo, Johanna Korhonen, Venla Lankinen, Liisa Matveinen (+ Liisa Pesonen yhteisvirressä).
Sovitukset ja yhtyeen johto Laura Airola, paitsi raidat 5 ja 8 sov.  
Liisa Matveinen
Yhtye: Riikka Lampinen, Manna Lahti, Pia Sävelkoski, Matti Laitinen ja Laura Airola.

Osta levy tästä.

 

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi