Daikini: Jumaluusoppinutta räppiä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Daikini: Jumaluusoppinutta räppiä

Daikinin levyllä ikiaikaiset kristilliset ja eksistentiaaliset teemat yhdistyvät pohjoissuomalaiseen mielenmaisemaan ja mustan rytmimusiikin poljentoon.

Jouluksi 2015 ilmestynyt levy sisältää juurevan orgaanista bändisoittoa ja on tyylillisesti uusi aluevaltaus rap-artisti Daikinin tuotannossa. Tekstien temaattinen kirjo ulottuu kristillisen uskon perusteista ja eksistentiaalisista itsetutkiskeluista suomalaisuuden merkitykseen ja lapsiperheen arkeen. Levyn nimibiisissä vierailee Jaakko Löytty, jonka kanssa Daikini on jakanut lavoja esimerkiksi Herättäjän nuorisotyön Katso ihmistä -juhlakonserttien sekä Suomen Lähetysseuran NSV Revisited -projektin merkeissä.

Taiteilijanimellä Daikini esiintyvä Lauri Kemppainen (s. 1983) on kainuulaislähtöinen rap-artisti, teologi ja kirjailija. Daikinin tuotannossa ikiaikaiset kristilliset ja eksistentiaaliset teemat yhdistyvät pohjoissuomalaiseen mielenmaisemaan ja mustan rytmimusiikin poljentoon. Tähän mennessä Daikinilta on ilmestynyt kaksi levyä: suomihiphoppia sisältävä LP (2004) sekä raskaamman raprockin puolelle koukannut Salaisuus (2008). Lisäksi vuonna 2013 Kemppaiselta ilmestyi metallia ja filosofis-runollisia tekstejä yhdistellyt Syvyys-levy, mutta artistinimellä Pappi.

 

Katso musavideo täältä.

Osta levy täältä.

Tapahtuu
Pe 22.9.–24.9.
Körttifoorumi Aholansaaressa. Lisätietoja.
La 23.9.
Klo 14.00
Lähetysseuran tasauspäivän konsertti Pirkkalan kirkossa. Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro, joht. Samuli Korkalainen.
La 7.10.
Koulutuspäivä Lapualla seurapuhujille, seuraveisaajille ja paikallisosastoille. Ilmoittautuminen 29.9.2017 mennessä. Lisätietoja
Su 15.10.
Klo 10.00
Nilsiän herättäjäjuhlien kiitospyhä Lisätietoja.
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Hihtomatka Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi