Ihmeellinen neuvonantaja - Jesajan kirjan historia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ihmeellinen neuvonantaja - Jesajan kirjan historia

Hinta: 25 €

Tilaa verkkokaupasta tai numerosta (06) 433 5700.

 

Hinta: 25 €

Tilaa verkkokaupasta tai numerosta (06) 433 5700.

Urpo Karjalaisen uusi teos Ihmeellinen neuvonantaja – Jesajan kirjan historia kuvaa nimensä mukaisesti Jesajan kirjan historiaa. Tämä tarkoittaa niin Jesajan kirjoitushistoriaa, noin 700–500 luvuilla eKr., mutta erityisesti Jesajan kirjan käyttöä Uuden testamentin kirjoitusten tekovaiheessa sekä jonkin verran myös Jesajan kirjan myöhempää käyttöä eurooppalaisessa historiassa.

Kirjoittaja seuraa esityksessään raamatuntutkimuksen yleisen valtavirran mukaista näkemystä, jonka mukaan Jesajan kirjassa on kolme pääosaa alkaen luvuista 1, 40 ja 56. Karjalainen osoittaa, kuinka merkittäviä jaksoja kuhunkin Jesajan kirjaan sisältyy kristinuskon syntyvaiheiden uskontulkinnassa. Kirjoittaja on myös suomentanut Jesajan taivaaseenastumisen, monien kerrostumien legendakirjan, jossa on myös yhdenlainen jouluevankeliumi, kuvaus Jeesuksen syntymästä. Sen kirjoittamisaika on mahdollisesti jo varhaisempi kuin 150-luku jKr.

Karjalainen yhdistää kirjoituksessaan historiallisen tietämyksen, eksegeettisen eli raamatuntutkimuksen aineiston käytön valitsemaansa tulkinnan- tai aatehistorialliseen linjaan. Tämän pohjalta syntyy teos, joka osoittaa, kuinka kulttuurisesti ja historiallisesti kestäviä ajatuksen linjoja antiikin juutalaisuudessa ja syntyvässä kristinuskossa luotiin. Kirja myös osoittaa, kuinka ohuella pohjalla sellainen uskonnon kritiikki on, jossa todetaan, että ”kristityt uskovat olemattomia ja ihmeellisiä asioita, satuja”. Historia, josta Karjalainen kirjoittaa, on elävää historiaa, jonka luovuus kantaa yhä. Jesajan historia on tietä pimeydestä valoon.

Tällä videolla Karjalainen kertoo kirjan taustoista ja ajankohtaisuudesta.

Hinta: 25 €

Tilaa verkkokaupasta tai numerosta (06) 433 5700.

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi