Pääkirjoitus 6/2016
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pääkirjoitus 6/2016

Päätoimittaja Simo Juntunen

Kohti juhlia

Taannoin tehtiin eräässä pääkaupunkiseudun 30 000 jäsenen seurakunnassa kysely, johon vastanneista seurakunnan jäsenistä noin 1200 ilmoitti lukeutuvansa heränneisiin.  Herännäisyys vaikuttaa arvoillaan enemmän kuin vaikkapa jäsenten ja toiminnan määrällä mitatut tiedot kertovat. ”Lähinnä herännäisyys” onkin ollut viime vuosina usein kuultu vastaus, kun on kysytty sidoksista kirkkomme herätysliikkeisiin.  Sosiaalisen median kielellä ilmaistuna herännäisyydellä ja sen arvoilla tuntuu olevan peukuttajia runsaasti enemmän kuin vaikkapa jäseniä.  

Herättäjäjuhlat järjestetään ensi heinäkuussa ensimmäistä kertaa juhlien historiassa Vantaalla ja nykyisen Helsingin hiippakunnan alueella ensi heinäkuussa. Pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan maakunnassa herättäjäjuhlat on pidetty aikaisemmin Espoossa 2008, Järvenpäässä 2001 ja Mäntsälässä 1988.  Pääkaupunkiseutu on siis vakiinnuttamassa paikkansa herättäjäjuhlien valtakunnallisessa kierrossa.

Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu tunnetaan monikulttuurisena kasvualueena.  Sekä kansainvälisen että sisäisen muuttoliikkeen myötä seudulla ovat ottaneet paikkansa niin eri uskonnot kuin kirkkomme sisällä vaikuttavat suuntaukset ja liikkeet.  Kansankirkkomme elämä kukoistaa alueella rikkaana, vaikka suhteessa väkilukuun luterilaisten seurakuntien jäsenmäärät ovatkin supistuneet eniten maassamme. Peukuttajia kirkon työlle ”armon asialla” riittää.

Liikkuvien ihmisten matkat kulkevat usein Vantaan kautta. Yksi maamme vilkkaimmista rautatieasemista on Tikkurilassa.  Siellä pysähtyvät myös Savon ja Pohjamaan junat. Niistä voi vaihtaa uuteen kehäradan junaan, jolla pääsee kätevästi Vantaan herättäjäjuhla-alueelle Myyrmäkeen. Vantaan tunnetuimpia maamerkkejä on myös Helsinki-Vantaan lentoasema.  Lähes kaikki kulkevat sen kautta elämässään, kuka milläkin matkalla. 

Herättäjäjuhlia valmistellaan tulevina päivinä ja viikkoina Vantaan Myyrmäkeen levähdyspaikaksi kaikille maan ja maiden matkalaisille.  Kutsumme juhlille levähtämään ja virkistymään kaikkia kuormaansa väsyneitä, peukuttajia, nyrkit savessa uurastavia ja uteliaita elämän ihmettelijöitä.   Sinäkin olet Vantaan herättäjäjuhlille odotettu ja tervetullut!

Simo Juntunen

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi