Pääkirjoitus 6/11
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Arjen ihmeitä

Simo Juntunen

Kuva: Artturi Kivineva

RYHMÄ TALKOORAKENTAJIA palasi reissultaan Venäjältä toukokuun puolivälissä. Kohteena ryhmällä oli Lugan seurakunta Venäjällä. Ryhmää johtanut ylivieskalainen Alpo Löytynoja toi terveisinä valokuvan seurakunnan kirkkoherrasta Igor Serbahasta. Tietokoneella käsitellyssä kuvassa on mies, jonka vaatetuksena ovat puolittain venäläisen miliisin asu ja papin vaatteet.

VALOKUVA KERTOO yhden ihmisen suuresta elämänmuutoksesta. Igor on vaihtanut hyvän toimeentulon ja miliisin ammatin niukkuuteen ja köyhän seurakunnan papin tehtäviin. Ennen hän valvoi järjestystä, yritti kitkeä ammattikuntansa korruptiota, sakotti, ja toimitti tyrmään. Nyt hän tarjoaa seurakunnassaan suojaa vankilasta vapautuneille ja kaikille apua tarvitseville lapsista vanhuksiin.

ALKEELLISISSA OLOISSA toimiva seurakunta koki tänä keväänä suuren ihmeen. Lähettämiemme talkooryhmien työpanoksella seurakunta sai käyttönsä mm toimivan vessan ja pesutiloihin lämmintä vettä. Näistä arjen pienistä, mutta merkittävistä ihmeistä voit lukea tarkemmin lehtemme tämän numeron artikkelista.

PARHAILLAAN VIETETÄÄN Euroopassa vapaaehtoistyön teemavuotta. Talkoilla tehdyn työn arvoa ja merkitystä halutaan tuoda näkyviin. Yhteinen hyvä, jokapäiväinen leipä syntyy monista raaka-aineista. Tätä leipää leivotaan ainakin kolmella sektorilla. Jokapäiväiseen leipään tarvitaan työtä ja toimeentuloa tarjoavia yrittäjiä ja työnantajia, julkisia palveluita tuottavia kuntia ja valtiota, mutta myös sitä arkista lähimmäisen rakkautta, joka näkyy mm vapaaehtoistyössä haluna toimia toistemme hyväksi ilman rahallista palkkaa. Kaikkea tätä tarvitaan, jotta nälkäiset suumme ja tarpeemme tulisi hoidetuksi ja olisi ylipäätään leipää, mitä jakaa.

MEITÄ KUTSUTAAN olemaan joka päivä lähimmäisiä toisillemme. Siihen kutsuun sisältyy suuri näky, jonka mukaan elämä kaikissa muodoissa ja kaikkialla on lopulta hyvän Jumalan arvokkainta lahjaa meille. Lahjaa on myös jokapäiväinen leipä ja kaikki mitä siihen kuuluu. Siellä, missä itsekäs, kova ja välinpitämätön syntinen ihminen suostuu vapaaehtoisesti jakamaan saamastaan, voi tapahtua tänäänkin arjen ihmeitä. Niiden aika ei ole ohi.

Simo Juntunen

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi