Herättäjäjuhlat pidetään Nivalassa heinäkuussa 2019.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sopimus Nivalan herättäjäjuhlista allekirjoitettiin

Nivalan kirkkoherra Sanna Jukkola ja Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen allekirjoittivat 7.4.2016 sopimuksen vuoden 2019 herättäjäjuhlien järjestämisestä Nivalassa. Mukana tilaisuudessa oli myös Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu. Kaupungin kanssa sopimus solmitaan hiukan myöhemmin.

Allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Herättäjä-Yhdistyksen yleissihteeri Kalle Hiltunen, Nivalan kirkkoherra Sanna Jukkola, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, Nivalan kaupungin tekninen johtaja Jouni Hautala sekä Herättäjä-Yhdistyksen pohjoisen alueen, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan aluesihteeri Matti Nuorala.

Herättäjäjuhlat pidetään Nivalassa heinäkuussa 2019.

Herättäjä-Yhdistyksen ja Nivalan seurakunnan edustajat allekirjoittivat torstaina 7.4.2016 sopimuksen herättäjäjuhlien järjestämisestä Nivalassa 5.–7.7.2019. Kolmantena järjestäjänä on Nivalan kaupunki, jonka kanssa sopimus allekirjoitetaan hiukan myöhemmin.

-Sopimuksissa määritellään juhlien käytännön järjestelyihin liittyvät vastuut, kertoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen. -Kyseessä on yhden viikonlopun mittainen tapahtuma, mutta sen järjestelyt on voitava aloittaa jo varhaisessa vaiheessa.

Herättäjäjuhlat olivat Nivalassa viimeksi vuonna 1992. Kaikkineen Nivalan ja lähiseudun asukkaita kutsutaan juhlatalkoisiin jo kahdeksatta kertaa. Onneksi alueella on talkoisiin totuttu, järjestäjät muistuttavat.

-Herättäjäjuhlat ovat koko Nivalan yhteinen voimanponnistus, korostaa Nivalan kirkkoherra Sanna Jukkola. -Toivon, että juhlavieraat saavat tulla hyvin ja huolella toteutetuille juhlille. SIksi tarvitsemme käsipareja, jotka ovat valmiit tarttumaan erilaisiin tehtäviin — myös olemaan usein ristissä juhlien valmistelujen ja toteutuksen puolesta.

Herättäjäjuhlat on evankelis-luterilaisen kirkon vanhan herätysliikkeen, herännäisyyden eli körttiläisyyden, suurtapahtuma, jonne kaikki ovat vakaumuksestaan riippumatta tervetulleita. SJuhlat on järjestetty vuosittain vuodesta 1893 alkaen kahta sotakesää lukuun ottamatta.  

Tänä vuonna juhlat järjestetään Vantaalla, kesällä 2017 kokoonnutaan Nilsiään, 2018 Tampereelle ja siis vuonna 2019 Nivalaan. Herättäjä-Yhdistys on saanut hakemuksia jo 2020-luvunkin juhlapaikkakunniksi, mikä kertoo juhlien vetovoimaisuudesta ja arvostuksesta.

Herättäjäjuhlat keräävät viikonlopun aikana noin 20 000–35 000 kävijää, ja ovat toiseksi suurimmat kirkolliset kesäjuhlat Suomessa.  

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Simo Juntunen, Herättäjä-Yhdistys, puh. 050 337 1535, **@**
Kirkkoherra Sanna Jukkola, Nivalan seurakunta, puh. 040 532 5577, **@**

 

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi