Jaakko Löytylle Kirkon kulttuuripalkinto
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jaakko Löytylle Kirkon kulttuuripalkinto

Kuva: Kirkkohallitus / Aarne Ormio

Kirkon kulttuuripalkinto 2015 myönnettiin gospelmuusikko Jaakko Löytylle. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakaa palkinnon 27.1.2016 klo 17 Helsingissä.

Palkinnon saajan valinnut työryhmä katsoo, että Jaakko Löytty on yli 40 vuoden ajan levittänyt lauluillaan uskon, oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen vastuun sanomaa Suomen ja maailmanlaajuisen kirkon parissa.

Jaakko Löytty on syntynyt 25.2.1955. Hän muutti alle vuoden vanhana vanhempiensa kanssa Afrikkaan. Lapsuus Ambomaalla, nykyisen Namibian pohjoisosassa, jätti häneen elinikäiset jälkensä. Hän julkaisi ensimmäisen levynsä jo vuonna 1974. Siitä lähtien hänen laulunsa ovat olleet rippikoulun ja Nuoren seurakunnan veisukirjan suosituinta ja kestävintä materiaalia.

Jaakko Löytyn musiikissa kuulee vaikutteita vanhoista virsistä, amerikkalaisesta juurimusiikista ja afrikkalaisesta perinteestä.

Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se jaetaan vuosittain tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on arvoltaan 6 000 euroa. Aiempina vuosina sen ovat saaneet muun radiotoimittaja Risto Nordell, Ulla-Lena Lundberg teoksellaan Jää sekä Kauneimmat joululaulut-tapahtuma.

Kulttuuripalkinnon saajasta päätti työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii professori Heikki Hanka. Työryhmän jäseniä ovat filosofian tohtori Maria Antas, kirjailija Anna-Mari Kaskinen ja kirkkoherra Eija Nivala. Työryhmän sihteeri on johtaja Pekka Rehumäki kirkkohallituksesta.

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi