Aholansaaressa hyvässä hoidossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aholansaaressa hyvässä hoidossa

Eläkeläisten päivien osallistujia Aholansaaren päärakennuksen viihtyisissä tiloissa . Kuva Tytti Lintunen

Aholansaaressa palvellaan saaren vieraita.

Kuva Tytti Lintunen

 

Eläkeläisten päivillä virkistyttiin.

- Hyvät päivät meillä oli. Ohjelma oli niin tiivis, että tällä kertaa minulta jäi Paavon polku kiertämättä, kertoo huittislainen Matti Virtanen. Hän osallistui päiville vaimonsa kanssa jo kolmatta kertaa.

Herännäisyys, siioninvirsiseurat ja herättäjäjuhlat ovat Virtasille tuttuja jo lapsuudesta ja molemmat ovat käyneet Turun kristillisen opiston vuosikurssin.

- Tapaamme hyräillä Siionin virsiä täällä kotona, ne puhuttelevat meitä ja ovat meille rakkaita. Odotamme jo perinteisiä seuroja Halikon seurakunnan kesäpaikassa Angelassa, Virtanen kertoo.

Aholansaaren päivien yksi kohokohta oli seurat Paavon pirtissä. – Olen lukenut Paavo Ruotsalaisen elämästä ja koen, että pirtin seuroissa hänen ajatuksensa ja elämänsä vaiheet elävöityvät.

Päivien vetäjänä toimi tällä kertaa Alpo Järvi. Hän kertoi Herättäjä-Yhdistyksen kansainvälisen työn talkootöistä Virossa, inkeriläisten parissa ja Afrikassa.

Herännäisyyden ja Aholansaaren tulevaisuus on mietityttänyt Virtasta.

- On hienoa, että siellä pidetään rippikoululeirejä. Nuoret saavat sieltä muistorikkaan kokemuksen! Varmasti monille kaupunkilaisille saaren luontokin on elämys. Kunpa vanhemmat lähettäisivät nuoriaan Aholansaareen rippikouluihin.

Hänellä on huoli, että koko liike sammuu, jos nuoret eivät ota Siionin virsiä ja seuroja harrastuksiinsa. Siionin virsien uudistustyö saattaa hänen mukaansa auttaa nuoria kiintymään virsiin.

- Mutta saavatko nuoret Aholansaaren rippikoulussa kipinän Siionin virsiin?, Virtanen pohtii.

Aholansaaren reissu meni hyvin, vaikka matka oli pitkä. Matti Virtanen kertoo matkalle lähtiessään pistävänsä aina käsiä ristiin, niin hän tekee myös tulevaisuuden huolien alla.

 

Aholansaari on hoitava ja rohkaiseva paikka

- Aholansaaressa saa olla hyvässä täysihoidossa! Siellä pidetään niin ihmisen henkisestä ja fyysisestä puolesta hyvää huolta, kommentoi joensuulainen Maija Korhonen kokemuksiaan Eläkeikäisten syyspäiviltä.

Nilsiän Palonurmessa lapsuutensa ja varhaisnuoruutensa viettänyt Korhonen muistaa kulkeneensa saaressa jo nuorena. Opiskelu - ja työvuosien jälkeen hän on nyt eläkeläisenä voinut säännöllisemmin vierailla Aholansaaressa.

Korhonen kertoo ihmetelleensä Aholansaaren työntekijöiden intoa ja taitoa viedä saarta eteenpäin, vaikka taloudelliset haasteet ovatkin melkoiset.

- Saaren toiminnanjohtajakaan ei katso toimenkuvansa raameja, vaan tarttuu työhön kuin työhön; ajaa tarvittaessa traktorilla, lämmittää saunaa ja toimii vastaanotossa. Huolienkin keskellä kaikki työntekijät jaksavat palvella iloisina ja tekevät työtä rakkaudesta.

Nilsiäläiset lapsuudenmaisemat ja tuttu herännäisyyden henki vetävät Korhosta Aholansaareen. Hän kokee saaren paikkana, missä seurat puheineen ja virsineen ruokkivat ihmistä.

- Toivon, että Aholansaari säilyisi hengellisenä keitaana tuleville polville. Ihmiset tarvitsevat tällaista paikkaa, minne kaikki ovat tervetulleita. Siellä voi hiljentyä Jumalan edessä ja kohdata ystäviä.

 

Kelirikkoaikana saari on suljettu

Aholansaaren toiminnanjohtaja Tytti Lintunen on iloinen kesän tapahtumista, leireistä ja juhlista. Saaressa kävijät ovat omalla tavallaan rohkaisseet jatkamaan tätä työtä.

Ensi vuonna saaren palveluja keskitetään täysipainoisemmin touko- lokakuulle. Aholansaaren ammattitaitoinen henkilökunta, nykyaikaiset juhla- ja kokoustilat sekä ainutlaatuinen ympäristö takaavat onnistuneet juhlat ja kokoukset.

- Pyrimme pidentämään kesäkautta ja tarjoamaan asiakkaille jo toukokuussa saaren monipuolisia leiri-, loma- ja juhlapäiväpalveluja.

Tänä vuonna Aholansaari on kiinni kelirikkoajan 31.10. 2015 - 25.1.2016. Toimisto palvelee myös silloin arkisin klo 9.00-15.00 puh. 050 4641 000 tai **@**

- Vuoden vaihteen keliolosuhteet ovat viime vuosina olleet oikukkaita, jolloin saareen pääseminen on ollut epävarmaa, perustelee toiminnanjohtaja Tytti Lintunen päätöstä.

Aholansaaren toiminnan ja palvelujen kehittäminen jatkuu määrätietoisesti. Ensi vuonna kunnostetaan Paavon pirtin kattoa Museoviraston tuella. Myös saaressa olevia opasteita tarkistetaan. Uusia yhteistyökumppaneita etsitään ja uusia asiakkaita kutsutaan saareen.

Lintunen kertoo nähneensä nettikirjoittelua, jossa on arvioitu Aholansaaren toimintaa ja epäilty kaiken tuen menevän siellä kuitenkin hukkaan.

- Aholansaaren palvelut ovat tasokkaita ja teemme kovasti työtä. Saamamme apu ei mene missään nimessä hukkaan, hän vakuuttaa.

Johanna Sointula

 

Aholansaaren Matkailu Oy:n osakeanti. 30.8.2016 saakka.

Syyskuun alkuun mennessä on merkitty 155 osaketta.

http://www.aholansaari.fi/186-aholansaaren-matkailu-oy-n-osakeanti

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi