Pääkirjoitus 7-8/15
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pääkirjoitus 7-8/15

Päätoimittaja Simo Juntunen

Kuva: Antti Rintala

Nyt katselemme kuin kuvastimesta

Peilit tehdään nykyisin viiltävän tarkoiksi. Näemme niiden avulla pienetkin muutokset. Huomaamme, kun hiuksiin tulee harmaata tai kasvoilla uurteet syvenevät. Peilin edessä laitamme itseämme ”kuntoon”. Tarkistamme, että kaikki on suunnilleen kohdallaan ennen kuin astumme ulos.

Peilistä heijastuu kuva. Siksi sitä on kutsuttu myös kuvastimeksi. Peilin takana ei ole mitään. Siellä on tyhjää ja olematonta. Mutta peilin edessä katselee heijastuksia elävä ihminen kipuineen ja kiloineen. Sen edessä tunnetaan ja tuoksutaan.

Apostoli Paavali vertasi Jumalan käsittämistä arvoitukseksi kuin utuiseen kuvastimeen katsomiseksi. Hänen aikanaan peilin virkaa hoiti kenties kirkkaaksi hiottu metallinpala. Tyynestä veden pinnasta heijastui silloinkin maan ja taivaan värit loistossaan. Näiden heijastusten edessä hän myönsi tietonsa ja ymmärryksensä vajavaisuuden. Vaikka kuvastimet ovat vaihtuneet terävämmiksi ja tieto on lisääntynyt, riittää Jumalassa salaisuutta ja arvoitusta. Kannamme mukanamme keskeneräisyyttä tietämisessä ja taitamisessa.

Kerran kaikki muuttuu, aavisti apostoli. Keskeneräisestä tulee valmis ja vajavaisesta täydellinen. Silloin ei katsella enää kuvastimien heijastuksia vaan kasvoista kasvoihin. Arvoitus ratkeaa. Salaisuuden verho aukeaa. Totuus paljastuu. Siihen asti katselemme heijastuksia, puhumme ja opetamme niistä. Ihmettelemme, ihastelemme ja aavistelemme.

Kuvastimet kehittyvät. Osaksi arkeamme ovat tulleet uudet laitteet kuten älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet. Uusien ruutujen edessä viihdymme entistä enemmän. Ne ovatkin aikamme kuvastimia. Myös Hengellinen Kuukauslehti siirtyy tästä numerosta alkaen digiaikaan, kun lehtemme on viimein paperisen version lisäksi luettavissa ja tilattavissa erilaisille laitteille. Tervetuloa tutustumaan!

Kasvokkain kohtaamista eivät korvaa ruudut ja kuvastimet. Olet lämpimästi tervetullut paikanpäälle kesän seuroihin ja herättäjäjuhlille kohtamaan, veisaamaan ja aistimaan. Aina ei kuitenkaan kaikki pääse, ehdi tai jaksa. Siksi kuulokuvia, armon vilauksia, hyviä sanoja ja taivaallisia säveliä Sotkamon herättäjäjuhlilta välittää maailmalle jälleen körttiradio. Katsellaan ja kuulostellaan!

Simo Juntunen

 

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi