Touko-kesäkuu 2015
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Touko-kesäkuu 2015

Juhlat ovat ovella, Sotkamossa. Oikeastaan ne alkoivat jo Seinäjoelta. Ja eräälle parille ne olivat tässä, kun juhlien pääsihteerit toivat raikkaasti päivitetyn juhlakutsun. Kohtaamani seuravieraat ovat estyneet lähtemään Sotkamoon. Seurojen palikoista puheista, kuorosta, veisuusta, ihmisistä ja tarjoilusta syntyi juhla.


Kainuusta kuuluu Kristuksen kutsu

Saimme viettää siunatut seurat helluntain hoitavassa hengessä, kuulla useita ihmeitä, Pyhän Hengen läsnäolon käytännön ihmeitä kainuulaisten kunnioitettavassa ponnistelussa juhlien onnistumiseksi. Ihmeiksi luettiin kainuulaisten pyyteetön auttamisen halu: työryhmät toimivat hyvin, materian kuljetukset, parkkipaikat, lautakuormat, talkoolaiset, rahankeruu ja rukousryhmä vain muutaman ihmeen mainitakseni.

Hengen ihmeestä kertoo juhlaopas. Runsas pöytä on katettu. Tarjolla on kulttuuria, historiaa, nähtävyyksiä ja seuroja. Vieraille halutaan tarjota parasta kainuulaisessa hengessä. Porstuvan ovi on auki kulkijan tulla. Tulla vesien ja vaarojen valtakuntaan, pitkienkin matkojen takaa Jumalan syliin, ei Jumalan selän taakse.

Siellä järvien loiskinnassa ja korpien kuiskinnassa voi kuulla Jumalan kutsun.

Siellä voi tulla kaikkivaltiaan kohtaamaksi.

Korpitiellä, luonnon suuruuden, pienten peltojen, sodan seuraamusten ja niukkuudenkin keskellä kainuulainen on taipunut Jumalan edessä pyytämään, kaipaamaan ja ottamaan elämän aallokot ja tyvenet Jumalan kädestä.

”Maausko” on muovannut uskon elämää, herännäisyyttä.

Niissä olosuhteissa ihminen, heinänkorsien lailla kumartuu Jumalan edessä muistamaan, mistä riihemme rikkaus tulee ja kiittämään siitä.

Kokonaisvaltaisesta uskosta nousee kulkijaa kunnioittava vieraanvaraisuus.

Sotkamo kutsuu kuulolle 3.-5.7.2015. Puhuttelevassa luonnossa, julistettavassa sanassa ja ystävyydessä voi astia Luojan läheisyyden ja tulla hoidetuksi.

Juhlat Sotkamon ja Kainuun ponnistuksena ovat ihme, Pyhän Hengen ihme, Kristuksen kutsu kasvaa pienemmäksi, Jumalan sylissä.

"Tee työtä, niin kuin elläisit ijäti
Rukkoile, kuin kuolisit jo tännään"

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 25.5.2015

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi