Huhtikuu 2015
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Huhtikuu 2015

”Haavojasi lähemmäksi,
lähemmäksi ristiä
kaipaa köyhä sydämeni
nytkin tällä hetkellä"


Rakkaudesta ristiin

Kevät kausi on kokoonnuttu seuroihin ristittyinä, ristillä merkittyinä ihmettelemään kaikkivaltiaan johdatusta ristin alla, ristin valossa, ristin kautta ja ristin lävitse.

Ristin salaisuus Jeesus Kristus, johon meidät on kätketty, on läsnä. Kun oma elämän taakka painaa maahan saakka tai risti ei valaise. Polku kulkee pimeässä ja tunnelin päästä ei valoa näy.

Vaalikentällä, kauppojen edessä, merkittävissä kohtaamisissa, sai kuulla kansan kipua, viestinä päättämään valittaville. Nuori ei löydä paikkaansa, sairauteen ei saa hoitoa, työtä ei ole, eikä rahaa, omaishoitaja uupuu taakkansa alle, yksinäisyyden voimattomuus syrjäyttää yhteydestä alamittaisuuden ahdistukseen. Pahoinvointi kosketti syvältä.

Ristin raskaudessa koskettaa ristin rakkaus, ”sinun puolestasi annettu ja vuodatettu”. Jumala ei sittenkään hylkää ristin alle. Minä olen sinun kanssasi.

Jeesuksen esimerkin ja käskyn mukaan, rakkaudesta ristiin, ristin mieheen, meidän tulee jalkautua kuulolle, jakamaan taakkoja, viestimään toivoa. Kuka laittaisi liikkeelle tällaisen työmuodon, vaikka haasteeseen vastaaminen merkitsisi mukavuusalueelta poistumista.

Katso, tulppaanit nousevat mullasta. Jumala luo uutta. Saamme jäädä ristillä levitettyjen käsien siunaamaksi ja rukoilla maamme hallisijoillekin rakkautta ristiin ja ristin miehen rakkautta kansaamme kohtaan, ettei kukaan jäisi ihmisarvosta osattomaksi.

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 20.4.2015

Tapahtuu
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 27.10.–29.10.
Aikuisten kertausrippikoulu Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi