Aluesihteeri
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aluesihteeri

Aluesihteeri

Urpo KarjalainenEtelä-Savon ja Kymin aluesihteeri
Urpo Karjalainen
Mikkeli
040 725 7786, (015) 177 662
urpo.karjalainenah-y.fi

Niskanselän anatomia mielen perusmaisemana

Muistelen lukeneeni vuoden 1980 syksyllä yhdestä kirjasta, että Saksan rautakansleri Otto von Bismarck aloitteli sosiaalilakien ohjelmaansa 1870–80 -lukujen vaihteessa katkaistakseen niskan ja lennon nousevalta sosialismilta. Isoisäni Eero Karjalainen syntyi vastaavasti Säräisniemen Väätäjänniemellä, nykyisin Vaalan Väätäjässä vuonna 1878. Eipä siellä silloin sosiaalilakeja ollut. Oli vain iso järvenselkä, Niskanselkä Oulujärvellä.  Ja niska sielläkin monelta taittui, joka sen yli yritti.

Kun tähän lisätään, että isäni Eero August syntyi 1.4.1907, jolloin Venäjän vallan alla edelleen oltiin, ei olla kaukana ajatuksesta, että minulla on varsin vanhat vanhemmat, ainakin isän puolelta. Isäni kuoli vuonna 1976, jolloin itse olin 14. Äitini, joka oli isääni 15 vuotta nuorempi, eli vuoteen 1999 saakka.

Eipä tarvitse sitten enää kenenkään ihmetellä, että olen saanut netin henkinen ikä –testeissä iäkseni ensin 84, mutta kun sitten muutin vastauksia modernin suuntaan, henkiseksi iäkseni tuli 87 vuotta. Se on tosin, 2 kuukaudella lisättynä vielä, elinikäennusteeni elämä pelissä -nettitestin mukaan. Kauan siis Herättäjä saa minua vielä sietää, jos niikseen tulee.

Kerroin tämän, koska tulen Suomesta, jota ei enää ole. Se oli maalaisliitolais-skdl:läinen Suomi. Sen poliittiset voimasuhteet jakautuvat maalaisliiton hyväksi noin 60–40.  Köyhyydestä tullaan. Tämän kaiken voi lukea tuoreesta kotiseutukirjasta Kankari, järven ja korven kylä. Toimittanut Erkki Karjalainen. Kirjaa on myynnissä esim. Vaalan kirjastossa 65 euron hintaan.

Olen siis Urpo Karjalainen, Herättäjä-Yhdistyksen (pitkäaikainen) Kaakkois-Suomen aluesihteeri. Aloitin HY:ssä 15.9.1985. Vuosi 1985 on tärkeä myös sikäli, että tuolloin Sergei Bubka ylitti seiväshypyssä 6 metriä, enkä ollut juuri tuona iltana Kalevan urheilutoimituksen vuorossa. Yleisesti ottaen olen kiinnostunut lähes kaikesta. Koneet, konetekniikka, mekaniikka, tietokonemaailma ym. tämänkaltaiset asiat voi kuitenkin jättää pois. Mutta jos vaikkapa sääoloista, perhosista, urheilusta, perennapenkeistä tai Lähi-idästä, erityisesti Israelista, tulee mieleen jutella, tai vähän muustakin, eiköhän se luonnu. Olen siis Israelin ystävä, mutta ystävyyteni ei ole sellaista, mitä tästä ilmaisusta yleisesti tulee mieleen.

Seuroihin menen mielelläni, pääosin, koska se ei luonteeltaan ole oikein työtä. Se on kaikkien vuosien ja vaiheiden jälkeen vähän harrastuskin. Ja onpahan lähtö mielessä aina, kun lähtee. Ja on se muutenkin.

Puolisoni Päivi on kanttorina Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa. Kaksospoikamme Antti ja Juhani käyvät Mikkelin Päämajakoulun 5 M -luokkaa. Miisu- ja Mimmi-kissamme ovat ehtineet 16 ja 15 vuoden ikään. Miisu varastettiin meiltä kotoa 14.4.1991 klo 18.42, nyrkinkokoisena pentuna, mutta poliisi sai rosvon kiinni ja palautti kissan.

Urpo Karjalainen, lokakuussa 2007

Tapahtuu
La 29.4.
Klo 17.00
Mieskuoro Veisuuveljien 10-vuotisjuhlakonsertti, Kulosaaren kirkko, Helsinki. Lisätietoja.
Pe 5.5.–7.5.
Uudistettujen Siionin virsien läpiveisuut Wanhassa Karhunmäessä Lapualla. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aikuisten kertausripari Aholansaaressa. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aholansaaren ystäväpäivät. Lisätietoja.
Pe 7.7.–9.7.
Herättäjäjuhlat Nilsiässä. Lisätietoja.
La 2.9.–9.9.
Ruskaretki Ylläkselle Kuopiosta ja Seinäjoelta. Lisätietoja.
La 23.9.–28.9.
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Budapestiin ja Wieniin. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi