Uusia tuulia kansainvälisessä työssä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uusia tuulia kansainvälisessä työssä

Raisa Jarkkola ja Samuli Korkalainen.

Kuva Sara Latvus

Herättäjä-Yhdistyksen

kansainvälisestä työstä vastaavat

Raisa Jarkkola ja

Samuli Korkalainen.

 

”Oletko sinä nyt se talkoopappi?” on muutama hämmästynyt kysellyt nuorelta naispastorilta, joka on hymyillen vastannut: ”Kyllä minä olen.”

Muutokset H-Y:n kansainvälisessä työssä tulivat ajankohtaiseksi, kun aikaisemmin tehtävää hoitaneen Matti Nuoralan työala kasvoi vuodenvaihteessa käsittämään koko Pohjois-Suomen.

Yhdistyksen hallitus päätti syksyllä jakaa häneltä jäävät tehtävät opiskelijasihteeri Raisa Jarkkolan ja musiikkisihteeri Samuli Korkalaisen kesken.

Raisa Jarkkola on toiminut H-Y:n opiskelijasihteerinä ja Körttikotien isäntänä pian viisi vuotta. Samuli Korkalainen aloitti yhdistyksen palveluksessa elokuussa 2007 ja on viimeiset pari vuotta toiminut musiikkisihteerinä.

Vaikka kummankin työ on vaihtelevaa ja mielekästä, molemmat kokevat, että on mukavaa saada myös uusia haasteita.

Kansainvälisen työn tehtävät on jaettu niin, että Raisa huolehtii Viron ja Inkerin kirkkojen kanssa tehtävästä työstä sekä kansainvälisestä diakoniasta.

Samulin vastuualueeseen kuuluu lähetystyö, jota tehdään yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.

Raisa kokee opiskelijatyön ja kansainvälisen työn yhdistämisen mielekkäänä.

Henkilökohtaisesti hän on jo useamman vuoden ollut kiinnostunut juuri Venäjästä ja Virosta, ja vieraillut mm. Muurmanskissa, Udmurtiassa ja Tartossa. Mielenkiinto naapurimaiden historiaa, kulttuuria, hengellisiä asioita ja ihmisiä kohtaan on reissujen myötä vain kasvanut.

Myös körttiopiskelijoiden parissa on tällä hetkellä havaittavissa kasvavaa innostusta kansainvälisiä asioita ja lähetystyötä kohtaan.

Lähetysseuran järjestämälle Lähde liikkeelle -kurssille osallistuu joka vuosi useita opiskelijoitamme ja muutenkin körttiopiskelijoiden toiminnassa on paljon lähetys- ja avustustyötä sivuavia teemoja.

Samulin lapsuudenkodissa yöpyi usein seurakunnan vieraina olleita lähetystyöntekijöitä. Pienen pojan mieleen syöpyivät myös heidän Nilsiän seurakuntakodilla näyttämänsä diakuvat, jotka tietenkin olivat ensin väärinpäin.

Opiskeluaikoina Samuli oli mukana Opiskelijoiden Lähetysliitossa ja siksi lähetystyöstä vastaaminen on hänellekin tervetullut tehtävä.

Samuli myös huomasi heti, että varsin monet heränneen kansan nimikkolähetit ovat hänelle tuttuja jo aiemmista kuvioista, joten kynnys ottaa yhteyttä heihin on ollut matala.

Raisa toivoo tämän työyhdistelmänsä edistävän innostusta H-Y:n kansainvälistä työtä kohtaan ja kasvattavan uusia heimotyön ystäviä.

Samuli uskoo samoin, että musiikin ja lähetyksen yhdistäminen omassa työssä voi avata monenlaisia mahdollisuuksia molempiin suuntiin.

 

Raisa Jarkkola ja Samuli Korkalainen

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi