Lapsen oikeudella
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lapsen oikeudella

Kouluikäisille lapsille järjestetään tänä kesänä leirejä. Aholansaaren Telttiksellä oli viime kesänäkin monenlaista puuhaa.

Kuva: Jemina Jaskari

Herättäjäjuhlilla lapsille on myös omaa ohjelmaa.

Kuva Mauno Parviainen

Tänä vuonna Herättäjä-Yhdistyksellä on teemana lapsi.

Körttipuheessa jokaisella on uskostaan, järjestään tai onnistumisistaan riippumaton oikeus asettua kaikkivaltiaan Jumalan kasvojen eteen. Siitä on käytetty nimeä lapsen oikeus. Kuin lapsella suhteessa vanhempiinsa, jokaisella on oikeus elää Jumalan tahdon ja hoidon alla.

Vuosina 2015-2016 H-Y:ssä halutaan erityisesti palvella lapsia ja nuoria sekä muistaa, että heissä on niin kirkon kuin kansanliikkeenkin tulevaisuus. Lapsi teemana tarkoittaa koko körttikansaa koskevaa kutsua huomioida erityisesti lapsia ja varhaisnuoria.

H-Y:n lapsi- ja varhaisnuorisotyö merkitsee lasten huomioimista seuroissa, herättäjäjuhlilla ja kouluikäisten leireillä. Valmisteilla on myös kaksi kouluikäisten kristillistä kasvatusta tukevaa kirjaa. Niiden taustalla on erityisesti ajatus siitä, että herännäisteologialla on erityislaatunsa, jolla se voi palvella kirkkoa.

Se tulee hyvin esiin Mauno Nivalan vastauksessa toimittajan kysymykseen koulujen aamunavauksista:

“Seurakuntien työntekijöillä on suuri kiusaus olla kertomassa lapsille, kuinka tulisi elää. Mutta luulen, että koululaiset kuulevat näitä sääntöjä riittävästi. Entä jos kirkon tehtävä olisikin puhutella juuri sitä lasta tai nuorta, joka on jo tehnyt väärin, rikkonut sääntöä ja erehtynyt, julistaa hänelle armon, anteeksiantamuksen ja uuden alun mahdollisuutta?”

Seuroissa pieniä lapsia ja heidän vanhempiaan voi palvella lyhyt luku- tai askarteluhetki aikuisten veisatessa. Sellaisen järjestämiseksi tarvitaan vapaaehtoisia lastenhoitajia. H-Y:n sivuilla (https://www.h-y.fi/4-lapset-ja-varhaisnuoret ) on pyhäkoulumateriaalia, jota voi käyttää näissä tuokioissa.

Vuonna 2015 järjestetään kolme kouluikäisten leiriä: telttis ja perheleiri Aholansaaressa, lastenleirit Raudaskylän opistossa ja Wanhassa Karhunmäessä. Leirien tarkoituksena on tarjota herännäishenkistä toimintaa perheille ja muistuttaa H-Y:n nuorisotyöstä. Leireistä ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin Hengellisessä Kuukauslehdessä.

Varhaisnuorisotyön leiritoiminnan vakauttamiseksi etsitään vapaaehtoisia aktiivimaallikoita. Jos tunnet kiinnostusta olla mukana kouluikäisten leirin järjestämisessä, ota yhteyttä: **@**.

Salla Ranta

 

 

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi