Marraskuu 2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Marraskuu 2014

Nuori katsoo eteenpäin, keski-ikäinen elää hetkessä, perhe ja työelämän sovittamisessa kokonaisuudeksi ja vanhat elävät muistoissa.


 

Rajalla, kuin rannalla

Elämä kulkee eteenpäin. Muistoihin tarrautuminen tukahduttaa omaa ja toisten elämää. Silloin, kun muistot ovat laituri, josta lähdetään ulapalle, nostetaan ankkurit ja annetaan Jumalan tuulten kuljettaa, kuullaan jumalan puhetta. Silloin ymmärretään evankeliumi oikein. 

Siellä, missä katsellaan Jumalan kasvoja toisessa luodussa, ymmärretään evankeliumi oikein. En tarkoita oppia, vaan salatun läsnäolon kokemusta, armojärjestyksen oivallusta. En ole etuoikeutetussa asemassa Jumalan edessä.

Seison ikuisuuden rannalla toisten armahdettujen kanssa. Raja ajasta ikuisuuteen on veteen piirretty viiva. Kirkkovuoden päättyminen muistuttaa tämän elämän rajallisuudesta. Aikamme on lyhyt ja aika on Jumalan aikaa. Emme voi pysäyttää sitä.

En voi, enkä saa sanoittaa toisten uskoa, en voi pakottaa toisia muistojeni näkemyksiin. Jumala luo uutta ja hänen henkensä tuuli puhaltaa missä tahtoo ja puhuu luoduilleen niin kuin tahtoo. Jumalaa emme voi rajata omiin näkemyksiimme.

Meidän tulee lukea Raamattua ja rukoilla uskon silmälaseja, suvaitsemisen silmälaseja, uskallusta irrottaa kehityksen estävästä ”näin on ennenkin tehty” laiturista. Saamme rukoilla luottamusta Jumalan tuuliin tässä päivässä. Katsella Jumalan salattua viisautta heissä, jotka elävät uskoaan omalla tavallaan ja tekevät historiaa tänään. Toivottavasti jätämme heille innostavan uskon.

Vanhan ja uuden kirkkovuoden rajalla Jeesus muistuttaa oikeuden käynnistä, jossa meidät tuomitaan tekojemme mukaan, ”minkä olette tehneet, sen te olette tehneet minulle. Minkä olette jättäneet tekemättä, olette jättäneet tekemättä minulle.”

Vakavan tekstin vaikuttamista ihmisestä näkee, onko hän ymmärtänyt evankeliumin oikein. Hänen lähellään on helppo olla. Hän ei pakota, eikä kahlitse. Armahdetun levollisuus asuu hänessä.

Siunattua adventtia ja uutta kirkkovuotta!

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 24.11.2014

 

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi