Lokakuu 2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lokakuu 2014

Katson Kainuun Herättäjäjuhlien logoa. Siinä puhtaat vedet virtaavat vaarojen katveessa.


Seurakuntavaalit ja Sotkamon herättäjäjuhlat

Mitä yhteistä niillä on?


Molemmat lepäävät menneisyyden päällä ja tähtäävät tulevaisuuteen. Seurakuntavaaleissa koetetaan kierrättää Jumalan hyvää. On tärkeää, että päättäjiksi saadaan sanomaan sitoutuvia kristittyjä, jotka näkevät evankeliumin mahdollisuuksia tässä monien saasteiden maailmassa. Vaikka aika ja arvot muuttuvat, Sanan voima ja raikkaus pysyy. Se asuu ja virtaa kauttamme, jos tahdomme olla sen palveluksessa - edes pieninä puroina.

Herättäjäjuhlat, pitkän perinteen suuret seurat, kutsuvat sukupolvesta toiseen Sanan raikkaille lähteille. Ensi kesänä meitä kutsutaan Sotkamoon, joka on ahdistavasti esillä mediassa Talvivaaran takia. Talvivaaran, ihmisen ahneudestakin kertovan tarinan seuraamuksia aavistelemme, kun saastuneet vedet virtaavat valtoimenaan Kainuun omaleimaiseen luontoon tuhoamaan suurinta omaisuuttamme, puhtaita järviä. Toihan Talvivaara hyvääkin, työtä Kainuuseen, mutta hyödyn tavoittelussa, suuruuden hulluudessa, sumentui ihmisen vastuu, luonnon varjeleminen.

Sotkamon Herättäjäjuhlien tunnus puhuu vahvasti. Vaarojen mahti asettaa vaeltamiseen haasteita ja julistavat Jumalan suuruutta ja pysyvyyttä aikojen vaihdellessa. Vedet, rannattomat ulapat, joet, pikkupurot kertovat Jumalan sanan ehtymättömistä lähteistä. Hän tekee ihmeitä sielläkin, missä ihmisen silmin kaikki on menetetty ja synnin seuraukset vyöryvät uhkaavina.

Katson yhä juhlatunnusta. Toivon merkkiä, ristiä vesien ja vaarojen yllä. Jumala johdattaa yhä; seurakuntavaaleissa ja koko elämässämme kohti Kainuuta 3.-5.7.2015.

Emme pelkää vaarojenkaan matkaa. Hän kantaa ja Hän vie silloinkin, kun polku on synkeä ja tie kaita. Hänen kanssaan saamme taivalta jatkaa.

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 21.10.2014

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi