Huhtikuu 2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Huhtikuu 2014

Monessa mielessä merkillinen talvi on takana. Pysähdyttäviä asioita ovat olleet lumettomuus, Krimin selkkaus, suvivirteen takertuminen ja omalla kohdallani pieni kurssi vammaisen osaan asettumisesta. Kolmen kuukautta kului kuitenkin nopeasti.


Suvivirsi jo soi

Kehitin selviytymisniksejä toipumisen mukaan. Pyörätuolistakin voi leipoa, imuroida, mopata ja kyynärkepit toimivat jatkokäsinä. ”Talviunella” oli aikaa rukoilla, kuunnella Jumalan sydänääniä hiljaisuudessa. Itsestäänselvyydet muuttuivat arjen ihmeiksi, joista opin kiittämään.

Maasta nousee uusi elämä, omin jaloin saan sulautua luomakunnan heräämiseen. Harmoniaa rikkoo yleinen pyhien arvojen vesittäminen, jossa omaneduntavoittelu, itsekkyys, kateus, vallanhimo musertaa yksilön, yhteisön ja kansakuntien rauhaa tuhoisin seuraamuksin. Arvopohjana Jumalan sana, siitä nouseva vapaus ja vastuu halutaan vesittää. Terve Jumalan kunnioitus toisessa luodussa alkaa olla historiaa.

Tiedämme mitä siitä seuraa. Ukrainan tilanteiden kiristyminen on hyytävän vakava esimerkki laajasta yksityisen ja yhteisen rauhan vaarantamisesta.

Vapaa-ajattelijat haluavat poistaa suvivirren. Onneksi siitä nousi mittava keskustelu, joka toistaiseksi suo vapauden laulaa sitä. Tänä aikana tulee koota kokonaishyvin ainekset, kansakunnan tuet ja voimat, eikä romuttaa kestävää arvopohjaa.

Itselleni suvivirsi keväästä toiseen merkitsee lähes taivaallista juhlaa.

Se soi kiitosta Hänelle, jolle kiitos kuuluu. Se soi katumusta laiminlyönneistä, toivoa uuden alusta. Kun linnut kiittävät, myös minä pieni ihminen saan kiittää suurta Jumalaa, joka kuitenkin pitää huolen, vaikka koulu jää taakse ja tuntematon tulevaisuus odottaa. ”Rakkauden liekki” sytytä, luo uusi mieli, poista murheemme, kiteyttää tuntemukset kevätjuhlassa polvesta polveen.

Syvimmiltään selittämätöntä yhteistä Pyhää pääomaa, yhteistä virttä, ei saa riistää lapsiltamme. Siihen voi yhdistää yksityisen ja kansakuntien huolen.  Onneksi Kotimaa-lehdessä vähemmistön edustaja sanoi, että he haluavat nähdä meidän uskomme harjoitusta ja suvivirren voi laulaa ken haluaa.

Lauletaan suvivirttä täysin palkein, sydämestämme rukoillen virren sanoilla:

”Maan meren anna kantaa runsaasti lahjojas
tarpeemme meille antaa, sun siunauksestas.
Suo suloisuutta maistaa myös sielun sanassas,
ain armon sille paistaa, niin on se autuas. Virsi 571

Näissä tunnoissa, Kristus on ylösnoussut!

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 14.4.2014

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi