Tukirengaskirje 1/2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nuorisotyön tukirengaskirje 1/2014

Hyvä Herättäjän nuorisotyön ystävä!


Juuri nyt en voi olla ajattelematta vesillä liikkumista. Ehkä se liittyy osin varhaiseen kevääntuloon ja jäidenlähdön päivystämiseen luontoharrastuneisuuteni vuoksi, osin toukokuisen lomani odotteluun. Silloin nimittäin pääsen jälleen Jäämerelle, kalareissulle hengähtämään ja ihmettelemään Jumalan luomistyötä. Vaikka retki on jo kahdeksas, tällä sisävesien kasvatilla liittyy edelleen merellä liikkumiseen jännitystä ja vähän hirvitystäkin. Keliolosuhteet saattavat muuttua äkillisesti, ja pienellä vuokraveneellä parinkin metrin aallokossa alkaa kelluntapuvun puntti äkkiä tutista.

Myös evankelisluterilainen kirkkolaivamme on ollut paljon mielessäni. Aallokkoa on puuskissa noussut pärskyäviksi vaahtopäiksi asti, ja ihmisiä keikkuu kannella jakaukset sotkussa ja Raamattujensa sivut suolavedestä märkinä. Osa huutaa Jeesuksen lisäksi Paavalia, osa Moosesta, jossain lepattaa repaleinen sateenkaarilippukin. Körttiläiset ovat saaneet toistaiseksi veisata melko rauhaisasti keskenään jossakin autokannen alapuolella, mutta uutta kurssia ja oikeampaa oppia on jo sieltäkin käsin noustu vaatimaan.

Körttikapinaksi itseään kutsuva liikehdintä on ottanut nuorisotyötämmekin hampaisiinsa, lehtien palstoilla sekä kirjepostein. Työntekijöiden lauseita on irrotettu asiayhteyksistään ja käännetty lyömäaseiksi, joilla pyritään todistamaan että Kristusta ja armon julistusta ollaan hävittämässä opetuksesta ja Siionin virsistäkin. Lisäksi rippikouluopetuksestamme on levitelty suorastaan perättömyyksiä. Haluan sanoa, että sitoudumme opetuksessamme piispankokouksen hyväksymään rippikoulun opetussuunnitelmaan (RKS2001), sekä ev.lut. kirkon oppiin herännäisessä hengessä, ja meitä vahtii oikeamielisesti Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli.

Pahat puheet tuntuvat melko ikäviltä. Emmehän me tätä työtä tekisi, ellemme Kristuksesta ja armosta julistaisi. Tahtomme on ohjata nuorisoa lempeästi, inhimillisyys huomioiden, ja Jeesuksen esimerkkiä lähimmäisten kohtaamisesta korostaen. Ja niin että nuorisolla on myös iloa toisistaan ja yhteen kokoontumisista, mikä on koko toiminnan edellytys. Nimittäin se että kivaa saa ja pitää olla. Ja turvallista.

Ensi kesän rippikoulut saatiin täyttymään lopulta melko mukavasti. Isosia, päteviä ja iloisia, on ollut koulutuksessa lähes ennätyspaljon. Ensi syksylle on suunnitteilla nuorten musiikkileiri Turkuun, ja kesäksi 2015 musiikkipainotteinen rippikoululeiri, joihin innostamassa on ollut Katso ihmistä -juhlavuoden kiertueesta nuorisolta ja heidän vanhemmiltaan saatu kannustava palaute. Syksyllä yritämme kiertää Antin kanssa myös kaikki alueet läpi nuorteniltojen ja veisuiden merkeissä.
Olemme uudistamassa ajallisten ja taloudellisten resurssien puitteissa nuorisotyön nettisivuja. Vanhojakin on nyt päivitetty, käykää tutustumassa osoitteessa www.h-y.fi/nuoret. Sosiaalinen media on jo erottamaton osa nuorten arkea, ja pyrimme olemaan sielläkin läsnä mahdollisimman paljon.

Yhdistyksen viime vuoden tilinpäätös on rajusti tappiollinen, joten leikkauspaineita on olemassa ja tukea tarvitaan nuorisotyöhönkin. Kiitos myös, jos muistatte nuorisoa iltarukouksissanne.

Palaan vielä hetkeksi laivaamme, joka on vielä keikkumisestaan huolimatta pinnalla ja kurssissa. Ehdotan, että istahdamme välillä veisaamaan yhdessä, kaikki kapinalliset ja kapinattomat, nuoret ja vanhat, Siionin virren 307:


1. Olemme tuuliajolla,
Jumala, ilman sinua.
Huudamme vasten myrskyä
Henkesi meille lähetä.

2. Saa pelko meidät valtaansa,
keskellä merten kuohuja.
Me emme suuntaa ymmärrä,
Henkesi meille lähetä.

3. Luovumme, Herra, helposti
ja unohdamme tahtosi.
Lahjoita usko kestävä,
Henkesi meille lähetä.

4. Jumala, meitä kosketa.
Pelasta laiva hukkuva.
Sinun on kaikki elämä,
Henkesi meille lähetä.


Josko tämän päälle keittäisimme hyvät kahvit, ja nuoriso näyttääkin jo ryhtyvän leikkimään ponileikkiä. Katsokaa tarkasti noita nauravia kasvoja. Kuunnelkaa noita riemunkiljahduksia. Ne nimittäin saattavat olla juuri niitä taivaallisia armonvilauksia arkemme keskellä.

Siunausta kevääseesi,

Mika Nuorva
nuorisosihteeri

 

LIITY NUORISOTYÖN TUKIRENKAASEEN TÄSTÄ

Tapahtuu
Su 20.8.
Klo 10.00
Herättäjän päivä Laukkalan kirkossa seppä Högman -perinnön merkeissä. Lisätietoja.
Ti 22.8.–24.8.
Aholansaaren teologikokous. Lisätietoja.
La 2.9.–9.9.
Ruskaretki Ylläkselle Kuopiosta ja Seinäjoelta. Lisätietoja.
Pe 22.9.–24.9.
Körttifoorumi Aholansaaressa. Lisätietoja.
La 23.9.–28.9.
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Budapestiin ja Wieniin. Lisätietoja.
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi