Pohojalaasia paukahroksia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pohojalaasia paukahroksia

Me pohojalaaset oomma aina ollu KOMEETA - ainaki omasta miälestämmä. Trossata osatahan, mutta osatahan nauraa myäs ittellemmä. Muttei mekää oo aiva täyrellisiä; meiltä puuttuu heikkouret.


Useilla meistä on tiedossa hauskoja paukahroksia tai letkauksia, joita joku joskus on osuvasti oikeassa paikassa ilmoille singonnut. Ne voivat olla viime viikolta tai kymmenien vuosien takaa. Tärkeintä kuitenkin on, että ne kuvaavat sopivasti pohojalaasta luonteenlaatua tai elämän kommelluksia.

Kirjoita nimelläsi tai nimimerkillä paukahros. Julkaisemme niitä sivuillamme kaikkien iloksi. Punaisella merkityt kohdat alla olevassa lomakkeessa ovat pakollisia.


Tyttäremme tuli alakoulusta kotiin. Oli ollut uskontoa, ja aiheena oli ollut loppiaisen vietto. Kysyimme tyttäreltämme, että minkäs muistoksi sitä loppiaista vietetään. Odotimme vastausta siitä, kuinka itämaan tietäjät saapuivat Betlehemiin. Joko muisti tai kuulo oli pettänyt, sillä vastaus oli kuitenkin paljon arkisempi: "Silloin Itikan miehet meni Betlehemiin Jeesusta katsomaan". Nimimerkki "Nauru pidentää ikää" (Seinäjoki)


Pitkis tuumingiis ku Männistön lehemä. (Nurmo)


Tyttäremme tuli taas alakoulusta kotiin. Koulussa oli ollut uskontoa, ja aiheena oli ollut viattomien lasten päivä. Hän ihmetteli sitä, kuinka maailmassa on niin paljon puutteellisissa oloissa eläviä lapsia, että heillä on ihan oma päivänsä. Ihmettelimme vähän, että mitä hän tarkoitti. Tyttäremme selvensi: No kun tänään vietetään hiattomien lasten päivää! Nimimerkki "Nauru pidentää ikää" (Seinäjoki)


Peräseinäjoen kirkkoherra Olli T. Rajamäki oli isokokoinen mies. Kirkonkylällä keskusteltiin uudesta papista ja joku totesi; ja son niin jumalatoon... Nimimerkki "P-jokinen" (Seinäjoki)


Lasteni ollessa leikki-ikäisiä leikkien tiimellyksessä heidän äänivoluumit toisinaan tahtoivat ylittää yli "lain salliman" rajoitteet.
Muutaman kerran pyysin/ "karjuin" heitä madaltamaan ääntään.
Kunnes lopulta tuumasin, etten jaksa teille enää huutaa, koska vaikuttaa ääneni hukkuvan kuin kuuroille korville. Yllättäin tämän sanottuani tuvan täytti ääretön hiljaisuus?! Ihmetykseni oli ylimmillään yhtäkkisestä hiljaisuudesta johtuen. Kunnes, ollessani työtehtäväni vuoksi lapsiini selin, pieni kuusivuotiaan tytön käsi ilmestyy selän takaa napani kohdalle eteen. Kämmenellä keltainen kämmenen kokoinen Mynthon pastillirasia. Hiljaisuuden rikkoo lapsen tomera kehoitus: "Ota äiti Mynttoni". Nimimerkki "Arttu" (Jalasjärvi)


Seinäjokinen pappi oli ilmeisesti saanut jonkinsortin helluntaiherätyksen tuntua, kun oli joutunu seuroos kaffinkaatoon, ja naurahti jonolle, että: " MÄ TAIRAN OLLA SELLAANE KAATAJAPAPPI". Olis naurattanu, jos ei olis totine pohojalaane...Nimimerkki "Jonos kuultua" (Seinäjoki)


 

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Yhteystiedot
*
Nimi tai nimimerkki
*
Paikkakunta
Puhelin
Sähköposti
Kirjoita alla olevaan tilaan paukahros tai hauska letkaus
Paukahros
Tapahtuu
La 29.4.
Klo 17.00
Mieskuoro Veisuuveljien 10-vuotisjuhlakonsertti, Kulosaaren kirkko, Helsinki. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aikuisten kertausripari Aholansaaressa. Lisätietoja.
Pe 26.5.–28.5.
Aholansaaren ystäväpäivät. Lisätietoja.
Pe 7.7.–9.7.
Herättäjäjuhlat Nilsiässä. Lisätietoja.
La 2.9.–9.9.
Ruskaretki Ylläkselle Kuopiosta ja Seinäjoelta. Lisätietoja.
La 23.9.–28.9.
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Budapestiin ja Wieniin. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi