Helmikuu 2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Helmikuu 2014

Siionin Virsien veisaaminen on tunnusomaista körttiläisten keskuudessa. Sukupolvesta toiseen niitä on veisattu kodeissa töitä tehdessä, seuratuvissa ja kansanopistoissa.


Yhdessä veisaamisen lahja

Kansanopistot ovat merkittävällä tavalla kasvattaneet Siionin virsien hengessä ja niiden keskellä. Viikkoseurojen lisäksi veisasimme huoneissa, tuntien alussa ja laulutunneilla.

Niillä on sanoitettu polvesta toiseen elämän tuskaa, kaipuuta ja kiitosta, elämän tuntoja, joista on vaikea puhua.

Virsi on sydämen puhetta, rukousta, salatun Jumalan puhetta, Jumalan läsnäolon hengitystä ja sielujen selittämätöntä ulottuvuutta ylös ja sivuille.

Vieressä veisaavista ei voi ajatella pahaa. Olemme ystäviä, tasavertaisina Jumalan kasvojen edessä. Pyhä koskettaa ja hoitaa.

Kädessäni on Wilhelmi Malmbergin 1901 toimittama kolmas, lisätty painos ”kotihartauden tarpeeksi” ilmestynyt virsikokoelma. ”Elvyttäkööt nämäkin virret ahdistetun kansamme toivoa. Tukekoot sitä kestävyyteen elävässä Jumalassa ja hänen Kristuksessansa. Herättäkööt ikävää isänmaahan, joka ylhäällä on.”

Wanhan Karhunmäen kuoro oli vieraanamme, sali oli täynnä ja rukousveisuu voimakasta. Ystävyydellä ja yhteydellä meitä siunattiin. Oli hyvä olla. Suuntasimme pyyntömme jo Herättäjäjuhliin; ”Tule Kristus huomiseenkin” tunnuslauseen mukaan.

Jos emme osaa puhua sinusta, rakastavasta Jumalasta lapsillemme, puhutaan heistä sinulle. Herra, sulje lapset, lastenlapset, tulevat polvet syliisi.

Olet johdattanut eilisessä, tässä päivässä. Johdata ja varjele huomisessa.

Anna virren soida heidän sydämissään, siksi kunnes taivaassa veisaamme:

” Lunastetut kunniaa, Hänen töistään antakaa,

Jumalalle Isälle, Pojalle ja Hengelle” Sv. 1901

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 14.2.2014

 

Jälkikirjoitus: Vastaanotto seuraperheeseemme pitkän tauon jälkeen oli vakuuttava ja lämmin. Pyynnöistä pyörsin eropäätökseni ja suostuin jatkoon puheenjohtajan pestissä. Toivon, että Jeesuksen ääni soisi kutsuvasti, ihmiset tulisivat koolle veisaamaan ja kantamaan yhteistä vastuuta śeuraliikkeessämme.

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi