Marraskuu 2013
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Marraskuu 2013

Jaakko Löytyn rosoisella äänellä laulettu rukous sopii sydämelleni, kun hämärä koskettaa toista hämärää, eikä aamu päiväksi valkene. Kirkkovuoden loppu puhuttelee tässä kohti vuoden kiertoa. Kaikella on määrä aika, aikansa joka asialla. Aika on syntyä ja aika on kuolla.

 


”Armahda heikkoa ja kurjaa”

Kesä vaihtuu pimeän kautta talveen ja uuden kevään odotukseen.

Näin kulkee myös ihmisen polku. Lapsuus ja nuoruus ovat kevättä. Pesänrakennuskausi ja kiihkeät työvuodet ovat kesää ja elämänkaaren loppupää hidastuvaa syksyistä hämärää. Ikuisen kesän toivo häivähtää, kun ihmistä riisutaan kaikesta siitä mitä täältä ei voi mukanaan viedä.

Oleellista, tärkeää ja luovuttamatonta ihmisen elämässä on vähän, ainoastaan yksi; Jeesus Kristus. Koko elämänkaaressa, lapsuudesta vanhuuteen hän on turva, tuki ja toivo. Ei ainoastaan elämän ehtoossa, vaan kaikissa vaiheissa Jeesus sanoo; ”Minä olen sinun kanssasi”. Jokaisen luodun tulee saada tietää tämä. Sillä hän on tänään, ei muistoissa, ei huomisessa, vaan tänään tässä ja nyt.

Siinä arjessa, missä jokainen enemmän tai vähemmän taistelee oman raadollisuutensa kanssa selvitäkseen edes jotenkuten päivästä toiseen.

Turvaa, tukea ja toivoa tarvitsemme kaikissa vaiheissa, kaikkina päivinä. Pyhä Sana ja rukous jokaisen luodun tasavertaisena oikeutena tuovat turvaa ja tukea. Jumala puhuu, kuulee ja vastaa tavallaan ja ajallaan.

Armahdettuina Jeesuksen tähden saamme aloittaa jokaisen päivän puhtaalta pöydältä. Armo ympäröi meidät silloinkin, kun päivä painuu lopullisesti iankaikkisen aamun odotukseen.

Vaikka körttiläisyyttä sanotaan nöyristelyksi, jolla on tapana istuttaa hyvyys itseensä keinotekoisesti, niin silti koen tuntemukseni ihan oikeaksi. Hyvyyttä meissä on vain se mitä Jumala antaa. Totta minulle on Niilo Tuomenoksan laulun sanoma; ”En paremmaksi voi tulla, en hyväks ollenkaan.”

Olipa se sitten pienuuden tunto myötäsyntyistä tai opittua, tuomiosunnuntain todellisuutta se kirkastaa. Armosta olemme pelastettuja.

Oikeutetusti saamme veisaten rukoilla Jaakon kanssa; ”Armahda heikkoa ja kurjaa" nyt ja silloin, kun viimeisen laulun tässä ajassa viritämme. ”Rukoilla vaikken osaisikaan, jää Herra meitä siunaamaan.”

 

Ystävyydellä Lea Saarinen 15.11.2013

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi