Pääkirjoitus 11/2013
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pääkirjoitus 11/2013

Päätoimittaja Simo Juntunen

Kuva Matti Karppinen

Yhteistä kasvua

Runsas joukko entisiä nuoria, nykyisiä elämän ruuhkavuosia eläviä aikuisia kokoontui syyskuussa Körttifoorumiin Aholansaareen. Suuri osa heistä oli ollut mukana Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyössä omassa nuoruudessaan eri vuosikymmenten aikana. Tapahtumasta välittyi syvä kiitollisuus.

Monelle entisten nuorten kokoontumiseen osallistuneelle tuo aika nuorisotyön parissa oli merkinnyt suurta muutosta elämässä. Kuulimme, kuinka koulussa kiusatut olivat löytäneet paikan, jossa he kokivat olevansa hyväksyttyjä, vapaita ja arvokkaita. Uudet ystävät löytyivät. Opittiin veisaamaan ja hiljentymään yhdessä. Saatiin elämään monia arvokkaita eväitä. Kasvettiin yhdessä. Näistä kokemuksista kerrotaan lisää lehtemme artikkelissa.

Lapset ja nuoret ovat heränneisyydessä olleet aina sydämenasia ja silmäterä. Herättäjä-Yhdistys perustettiin yli sata vuotta sitten perheiden tukemista ja nuorten hyväksi tehtävän työn hyväksi. Tänä vuonna H-Y:n nuorisotyö on viettänyt juhlavuotta, kun nykymuotoinen nuorisotyö käynnistyi 40 vuotta sitten. Ensi vuonna nuorisotyössä vietetään ikään kuin 100-vuotisjuhlia, kun muistetaan ja juhlistetaan ensimmäisen herännäisopiston perustamista Lapuan Karhunmäkeen vuonna 1914. Nyt vietettävä juhlavuosi on huipentunut viime viikkojen aikana eri puolille maatamme yltäneeseen Katso ihmistä - konserttikiertueeseen.

Juhlavuoden aikana esiin nostetut neljä painosanaa - armo, toivo, oikeus ja vastuu - kuvaavat H-Y:n nuorisotyön nykyisiä tavoitteita ja painotuksia. Nuorisotyössä opitaan ja opetellaan, että yhteiseen vastuuseen kasvaminen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta toimiminen ovat vastavoima maailmassa, jossa on paljon välipitämättömyyttä ja itsekkyyttä. Ilman toivoa ja armoa ei kukaan täällä jaksa elää. Jokainen ihminen on Jumalan luoma, mittaamattoman arvokas. Armo – hyväksyminen ehdoitta - on Jumalan suuri lahja ja se on tarkoitettu kaikille.

Nuorisotyötä herännäisyyden hengessä on näiden vuosikymmenten aikana voitu tehdä, koska on löytynyt sille tukea osoittavia ystäviä, ihmisiä ja kumppaneita. Tuon tuen varassa on rakennettu paikkoja ja on rakennuttu ihmisinä, kristittyinä. Työ jatkuu. Tukijoita ja esirukoilijoita tarvitaan. Tervetuloa mukaan!

 

Simo Juntunen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi