Syyskuun kirjoitus: Aino Suhola
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Käykö se armo täälläpäin?

 

 

Ecce homo, sanoi Jeesus, mutta kuka näkisi koulun naulakon alle pudonneet, joilla ei ole rivarinpätkää ja sossua suurempaa unelmaa.

Kuka näkisi Justin Bieberia odottavat ja ne, joilta leipäjonossa kysytään Kela-korttia. Kuka kaipaisi kirjastokorttinsa kadottaneita.

Kuka istuisi kaveriksi naulakon alle ja sanoisi, että jos hänellä olisi monta muuttoa muutaman vuoden aikana ja koko ajan joku uusi – isä tai koulu tai osoite – hän ainakin olisi ihan kamalan väsynyt.

Ei kukaan, koska kukaan ei kestä sua huonona, eikä sun surkeita vitsejä, että kaksi miestä käveli Tammerkosken sillalla ja toisellakin oli villahousut.

Ketä kiinnostaa villahousut, jos oikeesti vaan tekee mieli pyytää, että pannaan mun repaleet sun riekaleita vasten ja tanssitaan hidasta itkua.

Ei kukaan jaksa koko ajan olla olevinaan. Täristä itsensä reunalla ja pelätä putoamista, kun ei tiedä, mihin putoaa ja ottaako kukaan vastaan.

Armo ei käy täälläpäin, tuomio on tutumpi ja toivosta ei juuri kukaan puhu.

Mutta eikö toivoa ole luottamus, että vielä tulee joku, joka näkee lävistyksen läpi ja pitelee niin kuin ihminen ihmistä.

Eikö armoa se, että me siinä toisiamme pidellessämme kulumme hauraiksi ja hintuisiksi, ja kerta kerralta meissä on vähemmän vaatimusta ja enemmän hellyyttä.

Eikö rakkautta se, että Jumala on luonut minut sisintäni myöten ja minä olen ihme, suuri ihme.

 

Aino Suhola

 

Julkaisemme tällä palstalla kuukausittain vaihtuvia kirjoituksia ihmisen katsomisesta, armosta, toivosta, oikeudesta ja vastuusta.

Tapahtuu
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi