4. Ristin ryöväri ja tuhlaajapoika neuvonantajina
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

4. Ristin ryöväri ja tuhlaajapoika neuvonantajina

Paavo Ruotsalaisen hengellisen perinnön omaleimaisuutta luonnehtivat hänen jotkin varsin kiinnostavat neuvot. Tällainen on mm. kehotus rientää kyselemään armoa ristin ryöväriltä, ennen kuin tältä henki lähtee. Kenen tahansa nykyisen henkilön tosiasiallisen tilanteen suhteen neuvo on sikäli erikoinen, että ristin ryöväriltä lähti kaiken todennäköisyyden mukaan henki parisen tuhatta vuotta sitten. Silti tällä saattaisi olla jotakin sanottavaa, jos nykyhistoriasta rientävä henkilö ehtisi ajoissa paikalle. Toinen vastaavanlainen perusasetelma pätee siihen, että Paavon neuvon mukaan raamatulliselta tuhlaajapojalta pitäisi kysellä tietä, silloin kun tämä vielä oli joron jäljillä sikolätissä. Ei siis silloin kannattaisi enää mennä, kun tuhlaajapoika olisi löytänyt tiensä kotiin. Riittävän kova vauhti saattaisi siis olla Paavon pontimena näiden tapausten valossa ennemminkin kuin puhdas luterilainen oppi.

Tapahtuu
Pe 22.9.–24.9.
Körttifoorumi Aholansaaressa. Lisätietoja.
La 23.9.
Klo 14.00
Lähetysseuran tasauspäivän konsertti Pirkkalan kirkossa. Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro, joht. Samuli Korkalainen.
La 7.10.
Koulutuspäivä Lapualla seurapuhujille, seuraveisaajille ja paikallisosastoille. Ilmoittautuminen 29.9.2017 mennessä. Lisätietoja
Su 15.10.
Klo 10.00
Nilsiän herättäjäjuhlien kiitospyhä Lisätietoja.
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Hihtomatka Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi