Haapajärven herättäjäjuhlat 2013
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Haapajärven herättäjäjuhlat 2013

 

Lapsi on kaikki kaikessa

Voi hyvänen aika, mikä voima lapsessa on!

Lapsen ääni kuului kirkkaana pyhäpäivän messussa Haapajärven Herättäjäjuhlilla. Laajan alueen etäisimmässäkin kolkassa pysäytti lapsen veisuu ja osallistuminen messuun. Lapsen mukana sai rukoilla, osallistua messun liturgiaan ja olla hiljaa.

Lasta on helppo kuunnella. Siitä on teennäisyys kaukana, kuin myös itseriittoisuus ja kaikkitietävä esittäminen. Lapsi voi murtaa muurit, ennakkoasenteet ja eriarvoisuuden. Vapaa ja innostunut osallistuminen tavoittaa piilossakin olevan.

Aikuinen havahtuu kuullessaan lapsen äänen, koska lapsi on hänelle läheinen ja tuttu. Olemmehan me kaikki olleet joskus lapsia. Lapsen ääni palauttaa ihmisen lapsen osaan: saa ihmetellä, ihastella, olla tarvitseva, aloittaa aina alusta, saa jotenkin avoimemmin rakastaa ja elää.

Herättäjäjuhlien kirkonmenoissa on helppo olla, kun ei ole seiniä, ovia ja kynnyksiä. Siellä saa mennä ja tulla. Kävellä saarnan aikana pois, ja käydä vaikka syömässä. Sinnekin kuuluivat ehtoollisen asetussanat ja Oi Jumalan Karitsa.

Miten lapsen ääni tavoittaakin jonkun sydämeni sopukan niin, että lähdin harhailemaan kentälle, jos löytäisin jonkun lyhyen ehtoollispöydän jonon pään. Ehtoollisen aikana veisatuista virsistä tämä jäi mieleeni:

"Siell' kaunis kannel soi, he veisaa virttä uutta,

ei koskaan lopu se, ei koskaan vanhene.

Ei ääneen täällä voi sen saada ihanuutta,

kuitenkin veisailen kiitosta Herralle.

Hän verellänsä ja hengellänsä

myös minut Jumalalle lunastanut on.

Kunnia, kirkkaus, voima ja ylistys

sun, Herra, iankaikkisesti olkohon

ja taivas, maa ja meri amen sanokoon!"

Lapset veisaavat todella uutta virttä! Virttä, joka ei vanhene, eikä lopu. Omalla olemuksellaan lapsi kertoo taivaan ihanuudesta. Lapsessa on taivas, sopusointu, ilo, oikeudenmukaisuus, rakkaus ja ikuisuus.

Tunsin virren myötä, miten tästä ajasta pois nukkuneet ja kaikki ne vielä syntymättömät lapset ovat tässä ja miten me kaikki yhdessä veisaamme Pyhän Jumalan nimessä virttä ikuisuuden salaisuudesta.

Lapsen ääni armahti ja vakuutti, että lapsijoukkoon mahtuu rikkinäinenkin. Ihminen, jolta on oma lapsuus hukassa ja sen mukana kaikki: usko, toivo ja rakkaus.

Johanna Sointula

 

 

Sana on annettu ja pidetty – kiitos Herättäjäjuhlista

 

Hienot juhlat oli ja juhlapaikkakin oli kaunis. Talkoolaiset ovat varmasti tehneet ison työn kaiken eteen, mukava nähdä, että vielä tänäkin päivänä talkoohenkeä löytyy ja siitä nautitaan.”

Siinä yksi facebookista poimittu kommentti lukuisten muiden juhlakentällä, kylänraitilla ja monessa muussa yhteydessä kuultu palaute Haapajärven Herättäjäjuhlista. Juhlat olivat myös talkoohengen juhlaa, sillä iloa, avuliaisuutta ja paljon kaivattua yhteisöllisyyttä syntyi niin talkoolaisten kuin muunkin juhlaväen keskuudessa. Ilolla on myös sellainen erikoinen ominaisuus, että se vain kasvaa jakamisen myötä. Juhlia voidaan arvioida kulutetun lihakeittomäärän, kahvilitrojen tai juhlille osallistuneiden lukumäärällä, mutta hyvä mieli ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat paljon tärkeämpiä mittatikkuja. Niiden toteutumisesta kuuluu suuri kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.

Juhlilta lähti maailmalle arviolta 27 000 juhlavieraan kertomat tarinat. Uskon, että niiden arvokkaimpana ytimenä ovat kohtaamiset vanhojen ja uusien ystävien, juhlaväen ja talkoolaisten sekä Kristuksen kanssa. Niiden arvoa emme voi mitata emmekä tilastoida, mutta niistä voimme kiittää. Kiitos siis! Kiitos myös kaikille yhteisöille ja yrityksille, jotka monin tavoin kantoivat oman osansa juhlien järjestelyistä. Kiitos myös kärsivällisyydestä ja iloisesta mielestä kaikille kaupunkilaisille. Talkooseurojen erästä puheenvuoroa mukaillen: ”Yhdessä tämän teimme: Jumala ja me”. Toivon, että Haapajärven kirkko täyttyy talkooväestä mikkelinpäivänä 29.9. klo 10.00, jolloin vietämme herättäjäjuhlien kiitosmessua ja –seuroja.

Herättäjäjuhlien kuvia, tunnelmia ja puheita löytyy juhlien sivuilta:  http://www.h-y.fi/juhlat

Kari Tiirola

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja

Juhlatoimikunnat

 

::::::

Kiitos Herättäjäjuhlista

 

Herättäjäjuhlat vietettiin aurinkoisessa säässä Haapajärvellä 5.-7.7.2013 tunnuksella Sanasi annoit. Juhlat kokosivat runsaasti juhlavieraita yhteen Jumalan sanan äärelle. Tahdomme kiittää juhlavieraita tuestanne ja esirukouksistanne Herättäjä-Yhdistyksen työn puolesta. Kiitämme lämpimästi kaikkia juhlien palvelutehtäviin ja järjestämiseen osallistuneita kumppaneita, talkoolaisia, Haapajärven seurakuntaa ja kaupunkia.

Ensi kesänä, jos Jumala suo, pidetään Herättäjäjuhlat Lapualla 4.-6.7.2014 tunnuksella: Tule, Kristus, huomiseenkin.

Jukka Hautala, Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja

Simo Juntunen, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja

Tapahtuu
Pe 15.12.
Klo 18
Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti Oulunkylän vanhassa kirkossa. Lisätietoja
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
Pe 2.3.–4.3.2018
Seminaari seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta Aholansaaressa Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi