9. Körttipuvun valmistajia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

9. Körttipuvun valmistajia

Körttipuvun valmistajia on ollut ainakin Etelä-Pohjanmaalla räätäli Juho Valli, räätälit Saima Lehmikoski ja Liisa Autio ja ompelijat Sanna Haapasalmi ja Kerttu Saarinen. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla pukuja valmistivat Joonas Löytynoja, Matti Prittinen, Matti Nortunen ja Niilo Sipilä.

Noin kymmenen vuotta sitten tehtiin Hengellisessä Kuukauslehdessä kysely körttipuvun valmistajista. Silloin Maija Rusanen Sotkamosta kertoi valmistaneensa muutamia miesten körttipukuja ja myös eläkkeellä olevalta Herman Seppälältä Pirttikoskelta oli kyselty miesten pukuja.

Sievin herättäjäjuhlilla 2002 oli körttipukuja seuravieraiden päällä enemmän kuin ennen. Körttipukuun tunnetaan suurta kiinnostusta ja siitä tulee jatkuvasti kyselyjä. Lapualla Herättäjä-Yhdistyksellä on vuokrattavana Minna Ala-Talkkarin tekemä naisten körttipuvun kaava. Kangasta saa ostaa hyvin varustetuista kaupoista. Naisten körttipuvun kangas on 100% villakreppiä eli -sorsettia.

Nyt körttipuvuilla olisi kysyntää, kun löytyisi vain tekijöitä. Tekijöistä nimeen omaan on puute. Näyttää siltä, että körttipuku on palaamassa käyttöön. Myös nuoret ihmiset ovat kiinnostuneita puvusta.

Malmivaara tiivisti aikoinansa sanottavansa körttipuvusta:

Herännyt ihminen tietää, ettei vaatteilla päästä taivaaseen, vaan ne riisutaan yltä jo ennen kuolemaa. Hän kantaa pukuansa sen tähden, että se on niin talonpoikainen, halpa ja mukava tämän elämän läpi kulkiessa. Taivasta varten on Jumala varustanut hänelle paremman puvun: Kristuksen vanhurskauden.

Tapahtuu
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Pe 2.2.–4.2.
Seuraliikepäivät Aholansaaressa. Lisätietoja.
Su 18.2.
Klo 10.00
Siionin virsien juhlasunnuntai Kokkolassa. Lisätietoja (kelaa sivun alalaitaan)
Pe 2.3.–4.3.2018
Lähde Herättäjä-Yhdistyksen matkalle Tallinnaan ja Taluun. Lisätietoja.
La 10.3.–11.3.2018
Talviveisuut Ylihärmässä. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Kevätretki Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi