9. Körttipuvun valmistajia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

9. Körttipuvun valmistajia

Körttipuvun valmistajia on ollut ainakin Etelä-Pohjanmaalla räätäli Juho Valli, räätälit Saima Lehmikoski ja Liisa Autio ja ompelijat Sanna Haapasalmi ja Kerttu Saarinen. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla pukuja valmistivat Joonas Löytynoja, Matti Prittinen, Matti Nortunen ja Niilo Sipilä.

Noin kymmenen vuotta sitten tehtiin Hengellisessä Kuukauslehdessä kysely körttipuvun valmistajista. Silloin Maija Rusanen Sotkamosta kertoi valmistaneensa muutamia miesten körttipukuja ja myös eläkkeellä olevalta Herman Seppälältä Pirttikoskelta oli kyselty miesten pukuja.

Sievin herättäjäjuhlilla 2002 oli körttipukuja seuravieraiden päällä enemmän kuin ennen. Körttipukuun tunnetaan suurta kiinnostusta ja siitä tulee jatkuvasti kyselyjä. Lapualla Herättäjä-Yhdistyksellä on vuokrattavana Minna Ala-Talkkarin tekemä naisten körttipuvun kaava. Kangasta saa ostaa hyvin varustetuista kaupoista. Naisten körttipuvun kangas on 100% villakreppiä eli -sorsettia.

Nyt körttipuvuilla olisi kysyntää, kun löytyisi vain tekijöitä. Tekijöistä nimeen omaan on puute. Näyttää siltä, että körttipuku on palaamassa käyttöön. Myös nuoret ihmiset ovat kiinnostuneita puvusta.

Malmivaara tiivisti aikoinansa sanottavansa körttipuvusta:

Herännyt ihminen tietää, ettei vaatteilla päästä taivaaseen, vaan ne riisutaan yltä jo ennen kuolemaa. Hän kantaa pukuansa sen tähden, että se on niin talonpoikainen, halpa ja mukava tämän elämän läpi kulkiessa. Taivasta varten on Jumala varustanut hänelle paremman puvun: Kristuksen vanhurskauden.

Tapahtuu
La 7.10.
Koulutuspäivä Lapualla seurapuhujille, seuraveisaajille ja paikallisosastoille. Ilmoittautuminen 29.9.2017 mennessä. Lisätietoja
Su 15.10.
Klo 10.00
Nilsiän herättäjäjuhlien kiitospyhä Lisätietoja.
Pe 20.10.–21.10.
Seurapuhujakoulutusta Kainuun opistolla. Lisätietoja.
Su 29.10.–2.11.
Herännäishenkinen kylpylämatka Viron Haapsaluun. Lisätietoja.
Pe 8.12.–9.12.
Miesten adventtitapaaminen Kainuun opistolla. Lisätietoja.
La 14.4.–20.4.2018
Hihtomatka Ylläkselle. Lisätietoja.
Aluetoiminta
(Valitse alue kartalta)
Aluekartta
Hengellinen Kuukaslehti
Pohjois-Suomi Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Lounais-Suomi Uusimaa Kaakkois-Suomi Keski-Suomi Itä-Suomi